Helyi hírek 2022. március 4. 12:00

Alternatív terápiás nap volt a Dudás Kreatív- és Fejlesztőházban

Alternatív terápiás nap volt a Dudás Kreatív- és Fejlesztőházban
Alternatív terápiás napot tartottak február 28-án, hétfőn a Dudás Kreatív- és Fejlesztőházban. A terápiás napon a szülők megismerkedhettek a fejlesztőház szakembereivel: dr. Gulyásné Juhász Ágotával, Kállai Júliával és Dósainé Farkas Annával, valamint az általuk képviselt területekkel és a segítségnyújtás lehetőségeivel. Betekinthettek egy-egy foglalkozás menetébe, az alkalmazott módszerekbe.



A fejlesztőház minden szakembere gyógypedagógus végzettségű, de más-más korosztállyal és szakterülettel foglalkoznak. Jelenleg logopédiai terápiák (beszédindítás, nyelvi fejlesztés, artikulációs zavar terápiája, nyelvlökéses nyelés), mozgásterápiák (TSMT, Alapozó Terápia, Homloklebeny Terápia), érzelmi intelligencia- és személyiségfejlesztés (tehetség felkutatása, szorongás oldása, szociális képességek fejlesztése stb.), iskolára való felkészítés zajlik a mindennapokban.



Az eseményen lehetőség nyílt kérdezni is a megjelent szakemberektől, sok hasznos információ hangzott el. A gyermekeket mindeközben bábelőadás, zenés interaktív előadás és a farsang jegyében álarckészítő kézműves foglalkozás várta.



Jánosi Ágnes, a Dudás Kreatív- és Fejlesztőház vezetője elmondta, hogy terveznek folytatást is, amelyek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatást adnak.

Bővebb információ kérhető: [email protected]

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!