Helyi hírek 2022. március 5. 14:00

Betti mézeskalácsai ezúttal Timikéért illatoznak

Betti mézeskalácsai ezúttal Timikéért illatoznak
Mézeskalács tulipánokkal készül Ottó Betti a Timikéért szerveződő Jótékonysági sütivásárra. Március 8-án, 32 darab illatos, színes, katicabogarakkal díszített mézeskalács tulipánt ajánlott fel a kislányt segítő akciónak.



Betti elmondta, hogy számára a mézeskalácssütés – ami lassan kiteszi az estéi javát – egyfajta terápia, kikapcsolódás, önfeledt alkotás. A kalácssütést évekkel ezelőtt a szomszédjától tanulta meg, majd később a receptet tökéletesítette, önmagát fejlesztette, videókat nézett tucatjával és mára már előfordul, hogy ő segít másoknak a technikát elsajátítani. Önzetlenül.



Örömmel tölti el, ha továbbadhatja tudását, segített már nyugdíjasklubnak és kislányoknak is a díszítés elsajátításában, a kontúr és a terülő máz készítésének csínját-bínját is megmutatta.











Elmondta, hogy ma már nem a karácsony az egyetlen ünnep, ahol mézeskalács kerülhet az asztalra. Ajándéknak választják születésnapra, húsvétra, esküvők alkalmával is. Nincs olyan alkalom ma már, amikor ne lehetne mézeskalácsot készíteni.

Z. A.

                

Kövessen minket a Facebookon is!