Helyi hírek 2022. március 6. 11:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Nagyböjt első vasárnapja – 2022. március 6. A szentmisék végén hamvazás lesz.

1. Gyűjtést szerveznek az orosz–ukrán háború menekültjeinek. Kérik, hogy aki gyerekruhát, játékot, tartós élelmiszert, tisztálkodó eszközöket tud adni, az helyezze el a padok mögötti kosárba!

2. Nagyböjtben minden pénteken a szentmise után, vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 5-től keresztutat végeznek. Várják a plébánián a csoportok, közösségek jelentkezését a keresztút vezetésére.

3. Március 12-én, szombat este a szentmisét követően 18 órától 19.30-ig imavirrasztás lesz Magyarországért és Európáért. Minden jó szándékú embert szeretettel várnak.

4. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Jelentkezni lehet a plébánián. Az érdeklődőknek megbeszélés lesz március 20-án, vasárnap délután 4 órakor a plébánián.

5. Nagyböjti lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban március 24-én, 25-én és 26-án. A beszédeket Roman Majewsky lengyel pálos atya fogja tartani.

6. Nyári tábort szerveznek felső tagozatos hittanosoknak július 4. és 9. között a Pest megyei Vámosmikolára. Mivel több tervezett helyen még nincs meghirdetve a belépőjegyek ára, ezért csak hozzávetőleges részvételi díjat tudnak mondani. Ez 30-35 ezer forint, teljes ellátással. Előlegként 15 ezer forintot kell befizetni. Érdeklődni és jelentkezni lehet a hitoktatóknál.

7. Egyházközségi zarándoklatot szerveznek Medjugorjéba július 18. és 22. között. Részletes tudnivalók a templomi hirdetőtáblán olvashatók. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián, 40 ezer forint előleg befizetésével.

8. Kérik a kedves híveket, akinek lehetősége van, fizesse be az egyházi adót, amely aktív dolgozók esetében 5000, nyugdíjasok esetében 4000 forint személyenként évente. Az egyházi adót be lehet fizetni a plébánián, vagy postai csekken, ami a templomi padok mögötti asztalról elvihető.
           

Kövessen minket a Facebookon is!