Helyi hírek 2022. március 8. 10:50

Holló László születésének évfordulójára emlékeztek

Képgaléria
Holló László születésének évfordulójára emlékeztek
Holló László Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész születésének évfordulójára emlékeztek március 7-én, hétfőn, Kiskunfélegyháza több helyszínén.

A délelőtti órákban a Móra Ferenc Gimnáziumban Szabó Ildikó rajtanár tolmácsolásában történetekkel idézték meg a festő életének néhány fontos epizódját. Szó esett születésének körülményeiről – például arról, amikor édesapja, a Móra gimnázium egykori igazgatója értesült a kis Lacika világra jöttéről – és az ismert stílusjegyek kialakulásáról, annak történelmi hátteréről is. Az életműszemelvények között Kele Nikol, a gimnázium tanulója énekelt népdalokat. Az esemény végén az önkormányzat képviselői, a kulturális intézmények vezetői, az iskola pedagógusai és a Tiszadadáról érkezett vendégek koszorúkkal rótták le tiszteletüket az épületben található emlékfalnál.

Délután tovább folytatódott a megemlékezés Félegyháza szülöttéről. A Petőfi-téri Holló László-szobornál, valamint a jelenleg patikaként működő szülői háznál tettek látogatást az emlékezők. A program a Kiskun Múzeumban fejeződött be, ahol Rosta Ferenc alpolgármester, nyugalmazott iskolaigazgató Holló László különleges életútjáról mesélt, Vereb István, a Low Frequency együttes tagja pedig kifejezetten erre az alkalomra írt zeneszámokat mutatott be a közönségnek. Az ünnepséget a Kovács János mestercukrász által megalkotott Holló-kocka megkóstolása koronázta meg.

V. B.  
                   

Kövessen minket a Facebookon is!