Sport 2022. március 9. 14:00

Küzdelmes mérkőzés, vereséggel

Küzdelmes mérkőzés, vereséggel
A csoportelső nyíregyházi együttest fogadtuk hazai pályán, március 6-án a férfi NB II. Kelet bajnokságának 19. fordulójában. Korábban idegenben szoros meccset tudtunk játszani velük, a végére lett csak nagyobb a különbség, 14 pont a javukra. Számítottunk rá, hogy nem veszik félvállról a mostani találkozót, ennek megfelelően erős csapattal is jöttek. Sajnálatos módon kezdődött a mérkőzés: Chiovini Ádám bokasérülést szenvedett, így a kispadról tudta csak tüzelni a csapatot. Húzó játékosunkként nagyon rosszul jött ez nekünk, bízunk mihamarabbi felépülésében.

Az első negyedben sikerült meglepni ellenfelünket a jó védekezésünkkel, a 8. percben még vezettünk 16-14-re. A következő játékrészben javított ellenfelünk elsősorban a védekezésén, mi pedig percekig nem tudtunk pontot dobni sem. Az utolsó két percre sikerült jó ritmust találnunk és dobtunk 10 pontot, de a félidőre így is tetemes előnyre tettek szert a nyíregyháziak, amivel tulajdonképpen el is döntötték a mérkőzést.

32-55-ös eredménnyel fordultunk a második félidőre, voltak szép periódusaink, de faragni nem tudtuk a hátrányunkon. Gratulálunk az ellenfélnek, ez alkalommal sokkal jobbaknak bizonyultak. Gratulálok a csapatomnak is, nincs ok a kesergésre a játék képe alapján. A következő  meccsünk Tiszaújváros ellen lesz, ahová még nagyobb győzelmi szomjjal érkezünk a mostani vereség után. Azt követően pedig szeretnénk visszavágni a Cívisnek és az Olajbányász csapatának, bízva egy 3-as győzelmi sorozatban! 

Eredmény:
Kiskunfélegyházi KC – Sunshine-NYIKSE: 58 – 104
(16-22, 16-33, 12-19, 14-30)


Dobók: Gál 17, Tápai 12, Monostory 9, Vujadinovic 7/3, Bindics 6, Fábián 5/3, Kiss 2

Bindics Gábor
               

Kövessen minket a Facebookon is!