Helyi hírek 2022. március 15. 08:00

Petőfi-menü és Kokárdadesszert a Petőfi Emlékév tiszteletére Kiskunfélegyházán

Petőfi-menü és Kokárdadesszert a Petőfi Emlékév tiszteletére Kiskunfélegyházán
A félegyházi Sirius Étterem menüvel, Kovács János Cukrászata pedig Kokárdadesszerttel pecsételi meg a Petőfi Emlékévet. Az ünnepi kínálat március 15-étől kapható.



A Petőfi szellemében összeállított menüsor a sokszínűsége miatt Minek nevezzelek névvel titulált levessel kezdődik, amit szilvatöltelékes krokettel és mustármártással tálalt marharostélyos követ. Ennek magyarázata, hogy – a menüsor összeállítójának információi szerint – Petőfi szívesen fogyasztott rostélyost, szlovák származású édesanyja pedig feltehetően gyakran sütött burgonyalángost, ami oly jól illik ehhez az ételhez. Az ételsorra a koronát egy almás-mákos-diós szelet teszi fel, ami glutén- és laktózmentes.



Kovács János félegyházi cukrászmester végtelen fantáziája nem először ölt testet édesség formájában. Legutóbb a Holló-kockát alkotta meg Holló László születésének évfordulójára, most pedig a Kokárdadesszerttel lepi meg vendégeit. Hazánk zászlaja három egyenlő szélességű, vízszintes, piros, fehér, illetve zöld színű sávból tevődik össze. A színek szimbolikáját tekintve a vörös az erőt, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt jelképezi. E hármas összeállítás a forradalom szimbóluma is. Kovács János cukrászatába betérve a nemzeti színekből kokárdát szimbolizáló édesség elfogyasztása közben elmerenghetünk akár a régi időkön, vagy a költő örökbecsű sorain.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!