Helyi hírek 2022. március 15. 18:15

Megyénkbe bújhattunk nemzeti ünnepünkön

Képgaléria
Megyénkbe bújhattunk nemzeti ünnepünkön
A Móra Ferenc Művelődési Központ Mi Napunk rendezvénysorozatának "Megyébe bújva" című programjára várták az érdeklődőket március 15-én, délután.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Meseföld Élménybusza fogadta a legkisebbeket a Hattyúház előtt, ahol kreatív foglalkozásokkal, mesehősökkel, játékokkal és helyi, valamint megyei finomságokkal kedveskedtek a gyermekeknek.

A Móra Ferenc Művelődési Központban 14 órakor vette kezdetét a FélegyhCaféVersfolyam, ahol önkéntes versmondók adták egymásnak a mikrofont és szavalták el kedvenc költőjük egy-egy versét. A felhívásra diákok, felnőttek, sőt szépkorúak is nagy számban jelentkeztek. A jó hangulatú verses műsort a földszinten láthatta a közönség, ahol a Mi Petőfinkkel is lehetett szelfit készíteni, akit Bánföldi Szilárd színművész testesített meg.

15 órakor Bükki Tamara divattervező, FI200 elnevezésű bemutatóját láthatták az érdeklődők.  A tervező elmondta, hogy tavaly debütált ez a kollekció Kiskőrösön, idén pedig már több Bács-Kiskun megyei városban szeretnék megmutatni a közönségnek. Megtudtuk tőle, hogy több fronton is kötődése van Kiskunfélegyházához, hiszen ide járt gimnáziumba és itt is dolgozott sok éven át. A divatbemutató első ruháin kiskunfélegyházi szecessziós minták köszöntek vissza, a műsor alatt összesen 10 motívumcsalád tűnt fel. Ezek voltak többek között a kecskeméti pávaminta, subamintázat, a kalocsai, kiskőrösi motívumvilág és a hartai bútorfestés elemeit is fel lehetett fedezni a ruhákon. A bemutatót élőzene kísérte: a 45 éves, kiskunhalasi Lyra együttes közreműködésével.

Ezt követően lépett színpadra Lizik-Varga Katica, kárpátaljai születésű énekesnő, aki Zúg március címmel adott rövid műsort. A repertoárjában megzenésített versek szerepeltek, Petőfi Sándor versei mellett kárpátaljai költők műveiből is hozott néhányat a közönségnek. Az énekesnő elárulta, hogy nagyon örült a felkérésnek, Félegyházán mindig nagyon szeret énekelni. Néhány évet itt élt és úgy érzi, hogy a helyi közönség teljesen befogadta, ezért is örült a meghívásnak. A Credo együttessel 25 éve énekel megzenésített verseket, amelyeket nagyon szeret. A családjában is fontosak a versek, három és fél éves kisfia már ismeri és szavalni is tudja a Nemzeti dalt.


Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                   

Kövessen minket a Facebookon is!