Helyi hírek 2022. március 19. 12:00

Március 15-i műsort adtak a PG diákjai

Képgaléria
Március 15-i műsort adtak a PG diákjai
Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából adtak ünnepi műsort a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium diákjai, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében március 18-án.

A rendezők, a közreműködő diákok és pedagógusok egy nagyon színvonalas, előadást mutattak be a művelődési központban, ahol az 1848. március 15-i nap eseményeit dolgozták fel zenével, tánccal, prózával. A történetben megelevenedtek a márciusi ifjak példaértékű cselekedetei és bátorságuk az elnyomó rendszer elleni lázadásban.

Az intézmény 9. D és 9. KnyD osztályos tanulóinak bemutatóját Andrásiné Czirle Katalin tanárnő rendezte, a koreográfiát Keserű Benedek készítette és tanította be. A díszlet, a jelmeztervezés, és a színpadtechnika Eszes Gergely tanár, Messzi-Szabóné Major Márta tanárnő, és Csősz Beáta tanárnő munkáját dicsérte. A fény- és hangtechnikát pedig Szabó Máté és Monostori Márk valósította meg. Az bemutató után az iskola tanulói és a meghívott vendégek vastapssal köszönték meg a közreműködő 39 szereplőnek az élvezetes játékot.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!