Helyi hírek 2022. március 22. 08:00

Kellemeset a hasznossal! – Platánosok Budapesten

Kellemeset a hasznossal! – Platánosok Budapesten
Csodálatos tavaszi vasárnapon, március 20-án utazott el Budapestre a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola 70 tanulója és 7 kísérő pedagógusa. A kirándulás indíttatása a 3. és 4. évfolyam számára kötelező olvasmány, Berg Judit: Rumini című könyvének színházi feldolgozásának megtekintése, az olvasott szavak audiovizuális támogatása, elmélyítése és élménybővítés.

A Nemzeti Táncszínház remek táncosai és látványvilága kápráztatta el a gyerekeket és a pedagógusokat. Ezt követően a februárban nyílt Álmok Álmodói 20 kiállítás tett rájuk mély benyomást, ahol rácsodálkozhattak magyar tudósaink világviszonylatban kiemelkedő tetteire. Hatalmas terület, rengeteg interaktív bemutatótér várt rájuk.

A programok közötti szünetekben a Millenáris Park játszótere nyújtott kiváló lehetőséget a testmozgásra. A meleg ebédet a táncszínház művészbüféjében fogyaszthatták el. A kulturális programok helyszínére vonattal és villamossal jutottak el, így a közösségi közlekedést is kipróbálhatták (pl. jegylyukasztás), és Budapest néhány nevezetessége is a szemük elé tárult (Parlament).

Felemelő érzés volt a gyerekek izgalomtól csillogó szemeit látni, a vidám kacajokat hallgatni, és az egyik diák őszinte mondatára felfigyelni: "Olyan büszke vagyok rá, hogy Budapesten ilyen szép dolgok vannak!" Ezért is érdemes pedagógusnak lenni, vallja Paulin-Kovács Hajnalka tanítónő, a kulturális kirándulás egyik szervezője.
             

Kövessen minket a Facebookon is!