Helyi hírek 2022. március 21. 18:05

Jobb veled a világ – Boldogságnap a Platánban

Jobb veled a világ – Boldogságnap a Platánban
Tegyük jobbá a világot! Ezt vallja a Platán Utcai Általános Iskola közössége. Az intézmény 2015 óta foglalkozik a Bagdi Bella és Prof. Dr. Bagdi Emőke nevével képviselt boldogságprogrammal. Osztályfőnöki, etika és napközis órák keretei között dolgozzák fel azokat a témákat, amelyek a pozitív pszichológiában is fontos szerepet kapnak, pl. szeretet, hála, boldogság, elfogadás, megküzdés.

Az iskola 2016-ban kapta meg először a Boldog Iskola címet. A boldogság nemzetközi világnapja március 20-a, s mivel az idén vasárnapra esett, ezért az intézményvezető március 21-ére egy szép és rendhagyó projektet kezdeményezett a „Boldogság világnapjának” megünneplésére. Aznap minden tanuló és a pedagógusok is piros színű felsőkben érkeztek, mivel a piros a szeretet színe. A reggeli zenés köszöntőben és a szünetekben csak olyan mai popzenék szóltak, amelyeknek legfőbb üzenetei a boldogság, a szeretetet, az összetartozás és az egymásért való kiállás.



11 órakor került sor arra a látványos és szívmelengető megmozdulásra, amikor az egész közösség egymás kezét fogva körbe ölelte a Platán iskolát. Erről drónfelvételt készített két volt platános gimnazista diák, akik boldogan vettek részt a programban. 400 embernek a szíve megtelt azzal az örömmel, hogy így adtak és kaptak boldogságérzetet nemcsak maguknak, hanem egymásnak is.

A boldogság belülről fakad, a saját magunk és mások elfogadásából. Akkor lehetünk boldogok, ha mi magunk tesszük meg az első lépéseket ezen az úton. Ha felismerjük, hogy naponta tenni kell a boldogságunkért. Nem kívül keressük azt, hanem belső utunkat járva, saját lelki békénket igyekezünk megteremteni – mondta el a gyerekeknek reggeli köszöntőjében Wolnerné Vidéki Szilvia igazgatónő, aki pedagógusként és életvezetési tanácsadóként kiemelten fontosnak tartja a gyerekek lelki egyensúlyát.
                     
Fotók: Fekete Zsolt
        

Kövessen minket a Facebookon is!