Helyi hírek 2022. március 22. 14:00

Ismét feltáncolt a dobogó tetejére Dorka és Máté

Ismét feltáncolt a dobogó tetejére Dorka és Máté
Remekelt az elmúlt hétvégén is a Brilli-Art Studio Táncsport Egyesület két versenyzője, a 12 esztendős Diószegi Dorka Kata és a 14 éves Mihályfi Máté. A Magyar Táncsport Szövetség Tíztánc, Nyolctánc Magyar Bajnokság Forma Kupán egy arany- és ezüstéremmel növelték eddigi gyűjteményüket. A Junior II C latin kategória legjobbjai, valamint az Ifi C latin kategória ezüstérmesei lettek.



Tapodiné Boda Brigitta, a páros trénere elmondta, hogy 2022 eddig sok jót tartogatott nekik. Elkezdődött az év a területi bajnoksággal, amire nagyon készültek. Szerettek volna egy területi bajnoki címmel eljönni, de egy ezüstérem sikerült. Majd jött a Táncsport Magyar Bajnokság, ami nagyon fontos verseny volt. Magyarország legjobb táncosai vesznek részt rajta, minden korosztályban, a páros számára pedig azért volt különleges jelentősége, mert először vettek részt magyar bajnokságon. Ez különleges helyzet volt, ugyanis ők még nincsenek a legmagasabb kategóriában, ennek ellenére bevállalták a versenyt. Remek teljesítménnyel, 19 páros közül az előkelő 8. helyen végeztek.



A sportolókról megtudhattuk, hogy Dorka a feszültebb típus, a görcsösebb. Máténak a koncentrációt kell gyakorolni, hatalmas energiákat tud mozgósítani. Dorka izgul, Máté alig várja, hogy színpadra lépjen. Előfordult már versenyen, hogy nem sikerült 100 százalékot hozniuk, megtapasztalták azt is, hogy milyen érzés, amikor kudarc van, de mindkét versenyző úgy gondolja, hogy a problémákat megbeszélve át tudnak lépni ezeken. Brigitta hozzátette: sokkal fontosabb a mentális felkészülés, mint a fizikális. Meg kell tanulniuk kontrollálni a gondolataikat, hiszen versenyszituációban ez az egyik legfontosabb tényező. Dorkát és Mátét nagyon jó párosnak tartja, akik között nincsen feszültség.



Mihályfi Máté elmondta, hogy emlékszik a Dorkával történt első találkozásra, akkor ő még pici lány volt. Nem gondolta volna, hogy évekkel később versenyeket nyernek majd vele. Máté családon belül kapott inspirációt, hiszen bátyja, Csaba is évekig táncolt. Elsős általános iskolás volt, amikor elkezdett Brigittához járni.



Dorka versenytáncos akart lenni a kezdetektől, ezt az első alkalommal ki is jelentette. Emlékezete szerint 3. osztályos volt, amikor az egyesület bemutatót tartott az iskolájukban. Először a ruhákba szeretett bele, majd a táncba. Sikerélményei lettek, a korábbi kicsit kerekebb kislány ma már karcsú, gyönyörű hölggyé érett.



Brigitta végezetül elmondta, hogy szerencsére vannak olyan kisfiúk és kislányok, akiket nem kell rávezetni, hogy táncolni jó, mert ők határozottan akarják ezt. Dorka és Máté is ilyen. Büszke rájuk, hiszen ők terhelhetőek, lelkesek, alázatosak.

Z. A.
           

Kövessen minket a Facebookon is!