Helyi hírek 2014. november 4. 11:55

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte az MSZP

Képgaléria
Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte az MSZP
Az elmúlt negyedszázad eseményeinek felidézésével, baráti beszélgetéssel és vacsorával ünnepelte az MSZP Kiskunfélegyházi Szervezete megalakulásának 25. évfordulóját. Az összejövetelen megemlékeztek azokról is, akik már nem lehettek jelen az ünnepi gyűlésen.

Ezt a negyedszázadot meg kellett élni. Nagyon sok munkával, konfliktussal és sikerrel teli 25 év volt. Szerencsére az MSZP erejét jelzi az, hogy Kiskunfélegyházán még mindig ez a párt tudja a legtöbb tagot összefogni – értékelte az elmúlt éveket Horváth Tamás. A párt helyi szervezetének elnöke a jövővel kapcsolatosan kifejtette: a kampány remek időszak volt arra, hogy megfogalmazzuk, miként képzeljük el az elkövetkező időszakot. Elsősorban abban gondolkodunk (amit a baloldal egyébként is üzen), hogy a szociális érzékenységet, a rászorulók támogatását tűzzük zászlónkra.

Patyi László alapító tag jelen volt azon a kongresszuson, amelyen a párt létrehozásáról döntöttek. A 25 évvel ezelőtt történtekről így emlékezett: négyen voltunk Kiskunfélegyházáról a kongresszuson. Azzal a szándékkal mentünk, hogy nem engedjük szétverni a pártot (MSZMP-t), hanem egy olyan új pártot hozunk létre, amely megőrzi a régiből azt, ami jó volt, miközben új politikát formál. Ez sikerült is, sok eredményről lehet beszámolni. Igaz, hibákat is követtünk el, amelyek közül a legsúlyosabb az volt, hogy túlságosan magunkra húztuk a régi párt árnyékát. A későbbiekben- hibáinkból okulva- alapvetően kell a szocialista pártnak megújulni. Elsőként ki kell dolgozni az ideológiánkat. Ma ugyanazok a feszültségek nehezítik a helyzetünket, mint amelyeket korábban már megéltünk. A munkások végtelenül kiszolgáltatottak, nincsenek szervezeteik, amelyek megvédenék őket. Egyik napról a másikra utcára kerülhetnek indoklás nélkül. El kellene érnünk, hogy a szocialista párt a munkások képviselője legyen, mert csak akkor lesz igazán baloldali szervezet – tette hozzá Patyi László.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!