Helyi hírek 2022. március 24. 10:00

Nagy sikere volt a Tour de Puszta idei fordulójának

Képgaléria
Nagy sikere volt a Tour de Puszta idei fordulójának
Március 6-án, harmadik alkalommal kerékpározhattak együtt a fülöpjakabi buckavidéken a Tour de Puszta résztvevői. Kürti Márti és Simon Béla Szabolcs szervezők beszámolója szerint remek nap volt, ahol az időjárás is nagyon kedvezően alakult.

Megtudtuk, hogy 87 fő indult az idei futamon, közülük voltak, akik 130 kilométerről érkeztek, de a többség környező városok, települések lakói. Örömmel mesélték, hogy Kecskemétről egy 3 generációs család is érkezett, ahol a legfiatalabb tagok 6 és 7 évesek voltak. Az egész nagycsalád remekül szerepelt a túrán.

Hozzátették, hogy a szárazság némi nehézséget okozott a pálya tekintetében, de ennek ellenére mindenki mosolyogva érkezett be a célba. Mind a rövid, mind a hosszú táv nagyon népszerű volt, a versenyzők egyöntetűen dicsérték a tájat, a szemet gyönyörködtető pályaútvonalat. Az esetleges műszaki hibák elhárítását szervizpont segítette az eseményen.

Az idei verseny különlegessége volt, hogy a rövidtávon (22 km) 3 futó is elindult és zökkenőmentesen teljesítette kört. A szervezők elmondták, hogy ez ötletet adott számukra és elhatározták, hogy jövőre nemcsak kerékpáros esemény lesz a Tour de Puszta, hanem futókat is szeretettel várnak majd.

A 2022-es részletes eredménytáblázat itt olvasható.
                    
Z. A. 
                

Kövessen minket a Facebookon is!