Kultúra 2022. március 25. 08:00

Kiskunfélegyházára került a Sirha Desszert Verseny artisztikai különdíja

Kiskunfélegyházára került a Sirha Desszert Verseny artisztikai különdíja
Ötödik alkalommal rendezték meg Budapesten a Sirha Budapest Desszert Versenyt a Hungexpon. Az indulók három kategóriában mérhették össze a tudásukat: gyümölcsös torta, csokoládés tányérdesszert és választott artisztikai munka volt a kötelező elem.



A zsűri különdíja a legszebb artisztikai munka kategóriában Kiskunfélegyházára került: Kovács János és Molnár Tamás cukrászmesterek alkotása lett a befutó. A zsűriben a szakma kiválósági foglaltak helyet: Pesti István Michelin-csillagos séf, Platán étterem; Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf, Borkonyha; Andrész Zoltán cukrász, Andrész Cukrászda és fagylaltozó tulajdonosa; Korponai Péter Cukrász és Gácsi Zoltán kreatív cukrász, a Csokoládé Akadémia szakmai vezetője. 






Kovács János elmondta, hogy 7 órán keresztül folyt a verseny, amely során elkészült egy 120 centiméteres karamellszobor, 9 darab tányérdesszert és két darab gyümölcsízű desszerttorta. Az egész koncepció a tenger témája köré épült: a szobrot jégcsapok, tengeri csigák, tengeri korallok alkották, a tortán és a tányérdesszerteken is tengeri sünöket, csillagokat, kagylókat jelenítettek meg.

Z. A.
                

Kövessen minket a Facebookon is!