Sport 2022. március 26. 08:00

Már 4 éve elérhető sportág Kiskunfélegyházán a FIT-KID

Már 4 éve elérhető sportág Kiskunfélegyházán a FIT-KID
A FIT-KID Magyarországon főleg a lányok sportja, ami ötvözi torna, az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc elemeit is. Kiskunfélegyházán 4 éve választható ez a fajta mozgásforma. A kezdetekkor a Waldorf iskolában tartották az edzéseket, ma már a Piramis-épületben várják az érdeklődőket, a város szélén.

A Viktória Fitnesz Sportegyesület vezető edzője Kádas Kálmán elmondta, körülbelül 40 fővel dolgozik városunkban, a legtehetségesebbek és legkitartóbbak már versenyeken mérettethetik meg magukat, nagyon eredményesen. A közelmúltban Kiskunfélegyházán megrendezett nemzetközi táncminősítő versenyen 10 kislány ezüst, 3 fő pedig arany minősítést vehetett át.



Kádas Kálmán elárulta, hogy nagyon változatos edzéseket folytatnak, az elemek megtanulása nem egyszerű, mindezek ellenére a lányok nagyon szeretik, hiszen izgalmas koreográfia alakul ki a végére. Ezt a sportot 6 éves kortól ajánlja, az edzéseken akrobatikai elemeket tanulnak, amihez már egyfajta erőnlét és fegyelem is szükséges. Hozzátette: sem felső korhatár, sem kizáró tényező nincsen, ha valaki szeretne elmenni az edzésekre. Egyetlen dolog a fontos: a mozgás szeretete.



Elmesélte, hogy korábban volt egy nagyon sikeres időszakuk még Csongrádon, nagyon sok Európa-bajnokságot nyertek az akkoriakkal. Egyelőre a félegyházi lányok ezen a szinten még nem állnak, de van közöttük néhány nagyon kitartó és ígéretes tehetség, akikkel eljuthatnak hamarosan oda. Kvalifikációs versenyek következnek idén, ahonnan egyenes az út a magasabb szintű versenyzés felé.



Örömmel jelentette be, hogy az edzői gárdájukat Juhász Tamás, egykori szertornaedző is erősíti, így a koreográfussal, az erőnléti edzővel együtt remélhetőleg egy nagyon erős vezetése lesz az egyesületnek és remek eredmények születhetnek ez által.

További információt kérhetnek a Facebookon, telefonon, Kádas Kálmán vezetőedzőtől a 06-30/2249128 telefonszámon vagy személyesen a Piramisban kedden, szerdán és pénteken, fél 4-től negyed 7-ig.

Z. A.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!