Helyi hírek 2022. március 27. 08:00

Zenével segítették a háború elől menekülni kényszerülőket

Képgaléria
Zenével segítették a háború elől menekülni kényszerülőket
A zene is segít a bajban címmel, tavaszköszöntő jótékonysági hangverseny volt a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola koncerttermében március 26-án, szombaton. A közös összefogásból megszervezett koncert teljes bevételét a háború elől menekülni kényszerülők megsegítésére ajánlották fel.

Kis-Fekete Vilmos, az iskola igazgatója megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy bízik benne, hogy ezzel a jótékonysági koncerttel is segíteni tudnak azoknak az embereknek, akiknek jelenleg hazánk az otthonuk, akik menekülni kényszerülnek a háború borzalmai elől. Hozzátette: az adománygyűjtő persely nem üresen érkezett a mai napon, hiszen egy korábbi jótékonysági zenei esemény alatt is adakoztak a zenekedvelők.

Az iskola jelenlegi és volt növendékei, valamint tanárai igazi tavaszi hangulatú, izgalmas zenei programmal készültek. A megszólaltatott hangszerek repertoárja szinte teljes volt: zongora, klarinét, hegedű, fuvola, marimba és dob színesítette az estét. A két utolsó műsorszám igazi zenei csemegének ígérkezett, hiszen Hacsaturján Kardtáncát zongora nyolckezes előadásban hallhatta a közönség, Sejben Ilona, Kasza Zsuzsanna, Farkas Réka és Varga Viktor előadásában. Az utolsó műsorszám Charles Wilcoxon: Rolling in rhythm darabja volt, amit a kisdobduó, Takó Lajos és Szőke Gábor prezentált és ahol kiderült, hogy a konyhai kislábasnak is helye van a ritmusszekcióban.

Z. A. 
                       

Kövessen minket a Facebookon is!