Kultúra 2022. március 30. 17:30

Könyvtársarok – Fiatal pedagógusvendégek

Könyvtársarok – Fiatal pedagógusvendégek
Áprilisban a Petőfi Sándor Városi Könyvtár programjaira látogatók több alkalommal találkozhatnak városunk oktatóival.

Április 1-jén, pénteken 17 órakor a GyermekBirodalomba várja a legkisebbeket Kovács Gáspár, vagyis Gazsi, a zeneföldi óriás. A lajosmizsei születésű fiatalember korábban könyvtárosként, jelenleg pedig pedagógusként dolgozik a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. 14 éves kora óta élete része a zene, amit az óvodásokkal is igyekszik megszerettetni. Közösen mondókáznak, énekelnek, táncolnak és ismerkednek meg többféle hangszerrel.

A bibliotéka a Petőfi-emlékévek alkalmából idén indította el a „Láng van szívemben” című sorozatát. Április 7-én, csütörtök 17 órakor Hideg János László, a KSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium magyar szakos tanára Petőfi és a szerelem – széljegyzetek apró betűkkel címmel tartja meg előadását.

Április 9-én, szombaton 9 órától a gyermekkönyvtárosok családoknak ajánlanak nagyszerű időtöltést, kicsik és nagyok együtt készülhetnek a húsvétra. Az ügyeskezűek színes papírból szebbnél szebb dekorációkat alkothatnak: ajtódíszt, nyuszit, fára akasztható tojást és jácintot. A gyerekek a kézműveskedés mellett elrejtett tojásokat kereshet meg a részleg zegzugaiban. Szép idő esetén előkerülnek a fából készült óriás méretű játékok is, amelyeket az intézmény belső udvarán, a Hattyúkertben próbálhatnak ki.
           

Kövessen minket a Facebookon is!