Helyi hírek 2022. március 31. 16:00

Ifjú olvasók sikere a Darvasban

Ifjú olvasók sikere a Darvasban
Két csapat is jelentkezett a Darvas iskola negyedikesei közül a HEBE Kft. által meghirdetett országos őszi olvasóversenyre. A kétfordulós verseny során a tanulóknak el kellett olvasniuk a szervezők által ajánlott könyvet, majd az olvasott műhöz kaptak különböző feladatokat. A szövegértésen kívül könyvtári kutatómunkát és különféle kreatív feladatokat is meg kellett oldaniuk.

A versenyző gyerekek számot adtak fogalmazási- és rajzkészségükről, valamint egy olvasónapló elkészítésével is bizonyították, hogy a történetet, annak szereplőit, íróját is jól ismerik. Munkájuk olyan jól sikerült, hogy mindkét csapat 1. helyezést ért el. Az eredményükért járó ajándékcsomagot és oklevelet az iskolában vehették át.



A csapatok tagjai: Déllei Fruzsina és Lajos Kinga, valamint Dobi Katalin és Szarka Gerda. A verseny során mentorként Turcsányiné Kertész Ilona segítette a gyerekeket.

A sikeren kívül természetesen azt is nyerték a lányok, hogy egy új olvasmányélménnyel lettek gazdagabbak, és izgalmas tevékenységek során gyakorolhatták az együttműködést, alkotást – írta közösségi oldalán az intézmény.
                        

Kövessen minket a Facebookon is!