Sport 2022. március 31. 15:00

Remek szereplés a modellező utánpótlásversenyen

Remek szereplés a modellező utánpótlásversenyen
Március 26-án, szombaton rendezték meg Budapesten a Magyar Modellező Szövetség Utánpótlás nevelési programjának záró versenyét. Térségünkből a kecskeméti Deutsch Levente és a kiskunfélegyházi Kovács Bálint remek szereplést nyújtott, Levente a serdülő korcsoport ezüstérmét is elhozta. A két fiatal korábban a Kiskunfélegyházi Korona Modellező Sportegyesület nyári táborában ismerkedett meg a sportággal és itt volt lehetőségük modellépítésre is. 



A Magyar Modellező Szövetség jóvoltából a táborban egy Mini Vick nevű modellépítő készlet és a hozzá tartozó komplett irányító berendezést használhattak a fiatalok. A térítésmentesen rendelkezésre bocsátott eszköz feltétele egy, az egyesületi szervezésű háziverseny volt, majd egy országos záróversenyen való részvétel. A záróversenyre 30 nevezés érkezett az ország minden részéről, a legidősebb versenyző 17, a legfiatalabb 8 éves volt. A kiskunfélegyházi Kovács Bálint (fotónkon) remek eredménnyel, a középmezőnyben végzett.

Kálmán Csaba, az egyesület elnökségi tagja elmondta, hogy nagy sikere volt tavaly a modellező tábornak a fiatalok körében, amelynek most az eredményeit is láthatják. Fontosnak tartják az utánpótlás nevelést ebben a sportágban, ezért idén is terveznek nyári tábort, valamint versenyeik mellett a szokásos családi napra is sort kerítenek.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!