Program 2022. április 4. 16:00

Áprilisi programok a városi könyvtárban

Áprilisi programok a városi könyvtárban
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár áprilisi programajánlója.

Április 5., kedd 10 óra
Betűbölcsi
. A városi könyvtár baba-mama klubja. Vendég: Surányiné Pap-Ferenc Izolda, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa, védőnő. Téma: Miért fontos az emlő önvizsgálata?

Április 6., szerda 17 óra

Ingyenes tájékoztató előadás és beszélgetés VESZTESÉGRŐL, GYÁSZRÓL és a feldolgozást segítő Gyászfeldolgozás Módszerről a Szervdonor Családokért Alapítvány szervezésében. Előadó: Dr. Dorogi Márta Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, pszichológusjelölt.

Április 7., csütörtök 17 óra
A Petőfi-emlékévek alkalmából indított „Láng van szívemben” című előadás-sorozat vendége Hideg János László magyar nyelv és irodalom szakos pedagógus. Előadásának címe: Petőfi és a szerelem – széljegyzetek apró betűkkel.

Április 8., péntek 14 – 16 óra
Kamasz Panasz Klub
az Ifjúsági sarokban. Oldott, őszinte légkörben hasznos beszélgetésre várja a kamaszodó fiatalokat Sallai Béláné Aranka klubvezető pedagógus.

Április 8., péntek 15 óra
A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület évi rendes közgyűlése.

Április 9., szombat 9 – 12 óra
Húsvéti családi szombat délelőtt.

Április 11., hétfő 8.50 – 16 óra
Felolvasónap Petőfi Sándor verseiből
a magyar költészet napja és a Petőfi-évforduló alkalmából a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, valamint a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében.

Április 19–23.
Ökohét a könyvtárban

Április 19., kedd 10 óra
Betűbölcsi
. A városi könyvtár baba-mama klubja. Vendég: Papp Anett, BioMami.

Április 19., kedd 17 óra
Klíma és történelem
címmel Veliczky László előadása.

Április 20., szerda 10 óra
Fenntartható életmód
címmel a Jane Goodall Intézet interaktív előadása meghívott középiskolások számára a Zöld könyvtári esték előadás-sorozat keretében. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Április 21., csütörtök 17 óra
A Földrajzi szabadegyetem előadás-sorozat vendége dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja. Előadásának címe: Zambia természeti csodái.

Április 22., péntek 10 óra
Zenebatyu – hulladékból hangszerek
– újrahasznosított hangszerek bemutatója meghívott kisiskolásoknak. A program a Zöld könyvtári esték előadás-sorozat keretében valósul meg. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Április 23., szombat 9 – 12 óra
ÖKOPIAC
a könyvtár udvarában.

Április 25–29.
Óvodások hete a GyermekBirodalomban. Az előzetes regisztráció alapján érkező csoportok a délelőttök folyamán játékos foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek témája a környezetvédelem.

Április 27., szerda 15 óra (Solti Károly szülőháza, Petőfi u. 9.)
Koszorúzási ünnepség Solti Károly dalénekes, Kiskunfélegyháza díszpolgára születésének 112. évfordulója alkalmából. A megemlékezést Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke és Németh Károly, a Régi Rajkók és Népi Koncert Zenekar Egyesület elnöke tarja.

Április 28., csütörtök 17 óra
Bemutatkoznak az aradi Kölcsey Egyesület képzőművészei: Siska-Szabó Hajnalka – olajképek, Steinhübel Zoltán – keramikus és merített papírképek, Simó Margit – kisgrafikák. Köszöntőt mond Rosta Ferenc kulturális alpolgármester. Az egyesületet bemutatja és a tárlatot megnyitja: Fekete Károly, az aradi Kölcsey Egyesület alelnöke. Közreműködik a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesületének kamarakórusa.

Április 29., péntek 17 óra
Gyerekzsibongó ovisoknak Gazsival,
a zeneföldi óriással.

Április 30., szombat 10 óra
A szervdonorok hozzátartozóinak találkozója.
                        

Kövessen minket a Facebookon is!