Helyi hírek 2022. április 3. 07:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Nagyböjt 5. vasárnapja – 2022. április 3. A mai perselygyűjtés összegét a szentföldi keresztények javára juttatják el.

1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

3. Április 8-án, pénteken városi keresztútra hívják a híveket, amit a két egyházközség közösen végez. 17 órakor szentmise lesz a Szent István Templomban, majd ezt követően 18 órakor indul a keresztút végig a főutcán az Ótemplomig.

4. Április 10-én, jövő vasárnap Virágvasárnap lesz, amellyel megkezdődik a nagyhét. A szentmiséken elhangzó Passió, Krisztus Urunk szenvedéstörténete és annak imádságos átelmélkedése közelebb vihet bennünket Húsvét titkának megértéséhez. Az ünnepélyes barkaszentelés és körmenet a délelőtti ½ 11-es szentmise keretében lesz.

5. A húsvéti betegellátást április 13-án, nagyszerdán délelőtt végzik. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik szeretnének szentségekhez járulni, de nem tudnak eljutni a templomba, kérik, jelezzék a plébánia irodájában vagy a sekrestyében.

6. Hálásan köszönik a kárpátaljai és az ukrajnai menekültek részére eljuttatott adományokat. A gyűjtést továbbra is folytatják, száraz, tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket várnak, valamint a templomi perselybe pénzt is gyűjtenek.

7. Ma van az országgyűlési választások és népszavazás napja. Minden felelősen gondolkodó embernek lelkiismereti kötelessége, hogy részt vegyen a választásokon és válaszoljon a népszavazási kérdésekre is. A voksolásnál ne feledkezzünk meg arról, hogy nemcsak a magunk, hanem gyermekeink és unokáink életét is meg fogja határozni, hogy milyen világrendet alakítunk ki magunk körül.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!
                            

Kövessen minket a Facebookon is!