Helyi hírek 2022. április 3. 13:00

Testünk és lelkünk egészsége volt fókuszban szombaton

Képgaléria
Testünk és lelkünk egészsége volt fókuszban szombaton
Egymáshoz kapcsolódó címmel egészségnapot rendezett a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Borostyán Ház és a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda. A központban a testi egészség mellett a lelki jóllét is fontos szerepet kapott ezen a napon.

Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója reggeli megnyitóbeszédében elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy az intézmény helyet adhat egy ilyen nagyszabású, és nagyon fontos programnak, ahol sportprogramok, előadások, szűrések, beszélgetések várnak az ide érkezőkre.

Tóth Katalin, a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda vezetője szerint a Borostyán Házzal kialakított új kapcsolatuk bizonyítja, hogy az egészség nem önmagában testi egészség, hanem lelki összetevőkkel együtt alkot egy egészet. Jó szívvel ajánlja a programjaikat, ahogyan 2018 óta mindig, és bízik benne, hogy ebben az évben is lesz számos alkalmunk találkozni rendezvényeiken.

Feketéné Csikós Szilvia, a Borostyán Ház vezetője szívet melengetőnek nevezte az együttműködést, amely köztük, a Móra Ferenc Művelődési Központ és az Egészségfejlesztési Iroda között most megvalósult. Azt kívánta, hogy aki betért hozzájuk aznap, vigyen haza egy-egy jó dolgot, szép gondolatot, olyan útravalót, ami aztán tovább ösztönzi őt és segíti az útján, a kapcsolataiban és a személyes életében egyaránt.

A megnyitó után jógával kezdődött a nap, majd előadások, további sportfoglalkozások, szűrések, értékes beszélgetések indultak útjukra. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokkal kedveskedtek, és véradásra is volt lehetőség a Magyar Vöröskereszt jóvoltából 10-től 14 óráig.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                    

Kövessen minket a Facebookon is!