• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • A Magyar Tollaslabda Szövetség kiskunfélegyházi elnöke ajánlja a hétvégi programot
Sport 2022. április 7. 13:00

A Magyar Tollaslabda Szövetség kiskunfélegyházi elnöke ajánlja a hétvégi programot

A Magyar Tollaslabda Szövetség kiskunfélegyházi elnöke ajánlja a hétvégi programot
Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőnek ad helyet Kiskunfélegyháza. A verseny április 8. és 10. között zajlik a városi sportcsarnokban, amelynek célja a tanév „Diákolimpiai bajnoka” cím odaítélése, a tollaslabda sportág népszerűsítése, az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése, segítve a szövetség utánpótlás-nevelési rendszerét.

Simon Zoltán sportszervezőtől megtudtuk, hogy nagyon büszke arra, hogy országos diákolimpiai döntőket rendezhetnek a sportcsarnokban. A most hétvégi verseny harmadik alkalommal tér vissza városunkba, ami külön öröm számukra. Felhívta a figyelmet rá, hogy a Magyar Tollaslabda Szövetség tavaly megválasztott elnöke, Kapitány Péter kiskunfélegyházi, aki jelenleg is itt él városunkban, és aki segítségével rendezhetnek meg idén is egy ilyen színvonalas rendezvényt.



Kapitány Péter, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke elmondta, hogy kilencéves kora óta élete része a tollaslabda. Hamar kiderült, hogy rendkívüli tehetsége van a sportághoz. A csapatban hatszoros magyar bajnok, az egykori válogatott játékost a szerelem hozta Kiskunfélegyházára. Péter akkor abbahagyta a versenyzést, de nem szeretett volna elszakadni a tollastól. Először játékvezető volt, majd versenybíró lett. Később a játékvezetői bizottság elnöke, majd 2021 februárjától a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke lett. 



A sportágról elmondta, hogy szerencsés helyzetben vannak, hiszen sokunknak vannak emlékei a játékról, nagyon népszerű, hobbiszinten is sokan űzik. Az 1950-es évekre tehető a tollaslabda születése, a 60-as években alakult meg a tollaslabda szövetség, ettől kezdve játsszuk a nemzetközi szabályok szerint. A jó játékost a remek kéz-láb koordináció jellemzi, rendkívüli fizikális és mentális erőt képvisel, gyors és pontos. A tollaslabda 1992 óta olimpiai sportág, azóta minden évben volt női induló, de az elmúlt olimpián már férfi és női versenyző is indulhatott. Sajnos városunkban nincsen csapat, de mint a szövetség célja is az, hogy minél több városban ismertessék és szerettessék meg a sportot, reméli, hogy ez hamarosan változhat.



Április 8-án, pénteken indul a verseny, ahol először a fiatalabb korosztállyal kezdenek, majd később jönnek az idősebb játékosok. Műanyag labdás és toll-labdás kategóriában érkeznek a versenyzők, a maguk szintjéhez mérten. Fontos a továbbjutás, hiszen a diákolimpiai győztesek európai versenyre is jogosultságot szerezhetnek így. Az idei rendezvény nagy öröm, hiszen a pandémia miatt az elmúlt két évben nem tudtak teljes értékű versenyt szervezni, amit idén bepótolnak. Az elnök végezetül elmondta, hogy a városi sportcsarnok és a Magyar Tollaslabda Szövetség között remek munkakapcsolat alakult ki, ami a kölcsönös tiszteleten és az egymás iránti szakmai elismerésen alapul.

Z. A.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!