Helyi hírek 2022. április 9. 10:00

Megkezdődött a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntője

Képgaléria
Megkezdődött a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntője
A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok küzdőtere április 8-án megtelt izgatott tekintetű diákokkal, szülőkkel, edzőkkel, akik a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjének megnyitójára érkeztek. A megjelenteket Balla László alpolgármester és Kapitány Péter, a Magyar Tollaslabda Szövetség tavaly megválasztott elnöke köszöntötte.

– Köszönetemet szeretném kifejezni a Magyar Tollaslabda Szövetségnek, amiért Kiskunfélegyházára, mint e rangos verseny legmegfelelőbb helyszínére gondoltak. Örülök, hogy városunk sportcsarnoka harmadik alkalommal adhat otthont a diákolimpiai döntőnek. Remélem, Félegyházán elindul egy olyan folyamat, ami segít, hogy előbb-utóbb városunkban is legyen egy tollaslabda szakosztály. Az itt dolgozó kollégák mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez az esemény jó hangulatban, barátságos légkörben teljen. Ezúton is felhívom a figyelmüket a lelátótér mögött található kiállításra, amely legendás félegyházi olimpikonokat, versenyzőket, edzőket mutat be. Bízom benne, hogy a hétvége után Kiskunfélegyháza jó hírét viszik magukkal, és hogy visszalátogatnak még városunkba – zárta megnyitóbeszédét Balla László.

– Összesen 268 diák, hat korcsoportban, két kategóriában méri össze tudását és felkészültségét a versenyen. Az A kategóriában az országos válogatott tagok, a B kategóriába
n pedig azok gyermekek vannak, akik nem tudnak szervezett körülmények között edzésre járni, vagy még kezdők a sportban. A játékhoz használt labda is különbözik a két kategóriában. A profi versenyzők igazi lúdtollból készült labdát használnak, míg a másik csapatban műanyag tollaslabdával játsszák a párbajokat – foglalta össze a verseny menetét Kapitány Péter.

A verseny április 10-
éig látogatható.

V. B. 


Fotó: Fantoly Márton
                             

Kövessen minket a Facebookon is!