Helyi hírek 2022. április 10. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Virágvasárnap – Az Úr szenvedésének vasárnapja – 2022. április 10.

1. A mai nappal elkezdődött a nagyhét.

2. Április 11-én, hétfőn este fél 6-kor a szentmise után a költészet napjához kapcsolódóan Juhász István tanár úr, a város díszpolgára tart előadást a közösségi házban. Mindenkit szeretettel várnak.

3. Április 13-án, nagyszerdán délelőtt keresik fel otthonaikban azokat az időseket, betegeket, akik nem tudnak elmenni a templomba, hogy ők is elvégezzék húsvéti szentgyónásukat és szentáldozáshoz tudjanak járulni. Kérik, hogy jelentsék be őket a sekrestyében.

4. Nagycsütörtökön, nagypénteken, nagyszombaton reggel 7 órakor végzik el a Jeremiás síralmait, utána lesz gyónási lehetőség. Mindhárom napon 6 órakor kezdik a szertartásokat. A nagyhéti szertartások részletes rendje a templomi hirdetőtáblán olvasható.

5. Nagypénteken délután 3 órakor a Kálváriánál lesz a keresztút.

6. Április 17-én, jövő vasárnap Húsvétkor, Jézus feltámadásának ünnepén reggel 7 órakor délelőtt 9-kor, ½11-kor és este 6 órakor lesz szentmise a templomban.

7. Húsvét másnapján reggel 7-kor, délelőtt 9-kor és este 6 órakor tartanak szentmisét.

8. Még egy hétig lehet jelentkezni a Plébánián a medjugorjei zarándoklatra.

9. Taizé zenés imaóra lesz a közösségi házban április 22-én, pénteken az esti szentmise után fél 7-kor. További részletek a hirdetőtáblán olvashatók.


10. A húsvéti ünnepek alatt a templom elektromos hálózatának felújításához kérik a kedves hívek adományait.
                

Kövessen minket a Facebookon is!