Helyi hírek 2022. április 10. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Virágvasárnap – Az Úr szenvedésének vasárnapja – 2022. április 10.

1. A mai nappal megkezdődött a Nagyhét. Krisztus Urunk szenvedésének, halálának és feltámadásának húsvéti szent három napja az egész egyházi év tetőpontja. Az őszinte bűnbánat és az egymás iránti szeretet által különösen is igyekezzünk ráhangolódni legnagyobb ünnepünkre.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. A következő héten a Karitász bolt csak április 12-én, kedden lesz nyitva.

4. Április 13-án, szerdán délelőtt végzik a húsvéti betegellátást. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik szeretnének szentségekhez járulni, kérik, hogy jelezzék a sekrestyében vagy a plébánia irodájában.

5. Ugyancsak szerdán, április 13-án, a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor és déli 12 órakor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

6. A Mária Tisztelők Köre közös imádságot hirdet havonta, 13-án este 6 órára a Mártírok útja 7. szám alatt Lugosi Lászlóné lakásában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

7. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 6 órától 8 óráig gyónási lehetőség lesz a templomban, 7 órától pedig Jeremiás siralmait imádkozzák. Ezeken a napokon reggeli szentmise nem lesz.

8. Nagycsütörtökön este 6-kor kezdődik a szentmise az utolsó vacsora emlékére.

9. Nagypénteken délután 3 órakor a Kálvárián keresztúti ájtatosság lesz. Rossz idő esetén a keresztutat a templomban tartják meg. Az esti szertartás 6 órakor kezdődik.

10. Nagyszombaton a szertartások este 8 órakor kezdődnek.

11. Húsvét vasárnap reggel a ½ 7-es szentmise végén lesz az ételszentelés.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

                       

Kövessen minket a Facebookon is!