Helyi hírek 2022. április 11. 12:30

Hangszert a kézbe Félegyházán is

Képgaléria
Hangszert a kézbe Félegyházán is
A kiskunfélegyházi Rocktár volt a házigazdája az április elején városunkba is eljutott „Hangszert a kézbe” programsorozatnak. Az országjáró könnyűzenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat részeként láthattunk hangszerkiállítást, volt hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre. A közösség célja, hogy ráirányítsa a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

A Batthyány iskola tanulói e pár napban több csoportban is ellátogattak a félegyházi élőzenei helyszínre, ahol megtekinthettek egy interaktív hangszerkiállítást elismert szakemberek közreműködésével. A gyerekek kézbe vehették és pengethették a gitárokat, üthették a dobokat, valamint beülhettek a mini stúdiókba a keverőpultok mögé. A rendhagyó énekórák rendkívül érdekesek voltak, hisz bemutatták a könnyűzene és a hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engedtek a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe.

Az iskola tanulóinak nagyon tetszett, hogy a „Queen” együttes zenéjére dobolhattak, részt vehettek egy improvizációs játékban, megismerkedhettek a rockegyüttes két legismertebb hangszerével, a gitárral és a dobbal. A zenélés öröme felszabadította gyermekeinket a hétköznapok egyszínűségéből. Köszönet a szervezőknek az óriási élményt, amelyet a fiataloknak nyújtottak!

Fotó: batthyanysuli.hu, facebook.com/hangszertakezbe
                           

Kövessen minket a Facebookon is!