Kultúra 2022. április 19. 08:00

Kultúrsarok – Megváltoztatni a világot

Kultúrsarok – Megváltoztatni a világot
A Föld napja alkalmából április 22-én vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal és hulladékgyűjtési akcióval várja a Móra Ferenc Művelődési Központ a környezetvédelem iránt érdeklődőket.

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, amelynek legfőbb célja a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozása. Ezen a napon világszerte különféle rajzpályázatokat, vetélkedőket és civil akciókat rendeznek, ahol a résztvevők aktívan tehetnek valamit környezetükért. E kezdeményezéshez kapcsolódva a Móra Ferenc Művelődési Központ minden évben megrendezte a Föld napjához kötődő programjait, amelyek a járványügyi korlátozások megszűnése után újra megvalósulhatnak.

A délelőtt folyamán az általános iskolák alsós osztályai mérkőzhetnek meg egymással játékos formában. A feladatok során a diákok egyszerre tanulhatják meg és gyakorolhatják a környezetvédelem legfontosabb elemeit (szelektív hulladékgyűjtés, állat- és növényismeret, közlekedés, stb.), miközben testet és elmét megmozgató problémákkal találkoznak. A feladatok között felbukkan majd filmvetítés, kvíz, illetve a legbátrabbaknak a környezetvédelmi hétpróba mozgásos kihívásai! A gyermekek mindezek mellett részt vehetnek olyan kézműves foglalkozáson, ahol újrahasznosítható anyagokból készíthetnek szebbnél-szebb alkotásokat.

Mindazokat, akik aktívan szeretnének tenni környezetük tisztaságáért és fejlődéséért, szeretettel várják a művelődési központ munkatársai közösségi hulladékgyűjtésükre a Parkerdőbe. Városunk egyik legszebb zöldövezetének megtisztításában bárki részt vehet április 22-én 14 és 18 óra között, csupán el kell látogatnia a parkerdei kilátóhoz. A higiéniai biztonság miatt mindenkit arra kérnek, vigyen magával kesztyűt, kukászsákot a szervezőktől fognak kapni a kilátónál kialakított központi helyen. Az előjelentkezés nem kötelező, de nagyban segíti a szervezők munkáját. Érdeklődni és jelentkezni lehet Bodor Mariann rendezvényszervezőnél a 06-20-292-6403-as telefonszámon vagy személyesen a művelődési központ aulájában.

 

Kövessen minket a Facebookon is!