Sport 2022. április 12. 16:30

Sikeres félegyházi dartsverseny

Sikeres félegyházi dartsverseny
Április 9-én rendezték meg az I. FDSE Amatőr Kupát, amelyen 26 amatőr játékos vett részt, Félegyházán kívülről is érkeztek dartsosok szép számmal, csongrádi, kiskunhalasi, kiskunmajsai, mezőberényi, nagykőrösi, tiszaalpári és tiszaugi játékos is volt a nevezők között.

A csoportmérkőzések után egyenes kieséssel, 32-es főtáblán folytatódtak a küzdelmek, ahol a legjobb nyolcig 4, a legjobb nyolctól már 6 nyert legre (501DO) ment a játék. A legjobb négy közé három FDSE játékos is bejutott, ahol a harmadik helyért Tóth-György János és Szabó Gyula mérkőzhettek meg, ahol Jani 2-4-es hátrányból felállva, 6-4-re fordított, így megszerezte a bronzérmet. Gyula sem lehet azonban csalódott a 4. hellyel, neki ez az eddigi legjobb helyezése ilyen méretű versenyeken, ráadásul olyan játékost is sikerült búcsúztatnia, akit előzetesen a döntőbe vártunk.



A döntőbe végül Lőrinc László (Nagykőrös) és Tóth Tibor (FDSE) jutott, ahol is Laci 6-3-ra felülmúlta félegyházi ellenfelét, így megnyerte az egész napos küzdelmet és az ezzel járó kupát. Bár Tibor a nap végén alulmaradt a küzdelemben, de ő termelte a legtöbb 100+-os kiszállót, a verseny minden szakaszában dobott egyet (112, 154, 125). A legmagasabb kiszállót azonban nem ő, hanem Balogh Attila (Mezőberény) dobta, a 158-at sikerült neki megoldania három nyíllal.

A legtöbb 180-as dobások versenyében holtverseny alakult ki a végére, amelynek győztesét, 9 nyilas highscore-ral döntötték el, ezt a versenyt Tóth-György János (FDSE) nyerte végül, Orbán Leventét megelőzve.

Az I. FDSE Amatőr Kupa végeredménye:

I. helyezett: Lőrinc László (Nagykőrös)

II. helyezett: Tóth Tibor (FDSE)

III. helyezett: Tóth-György János (FDSE)

Legmagasabb kiszálló: Balogh Attila (Mezőberény) – 158

Legtöbb 180-as dobás: Tóth-György János
1db
                 

Kövessen minket a Facebookon is!