Program 2022. április 21. 14:00

Építsünk zenehidat a Rocktárban!

Építsünk zenehidat a Rocktárban!
Ki ne ismerné az Ismerős Arcok emblematikus “Építsünk hidat” című dalát, amely oly sokszor hangzott már el két évtized alatt a Kárpát-medence legkülönbözőbb pontjain – Dunaszerdahelytől Csíkszeredáig – kifejezve  a magyarság összetartozását és kulturális kapcsolódását.

A Máté Péter-díjas együttes művészetét az egyedi hangzásvilág és mindenki által érthető és befogadható gondolatok jellemzik. A dalaik az értékteremtés szellemében születnek, amelyek legfontosabb jellemzői a család és a hazaszeretet, kultúránk megőrzése és ápolása.     

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében és képviseletében nyílt pályázatot írt ki a Kárpát-medencei magyar zenei klubhálózat kialakításának ösztönzésére, a hazai és határon túli magyar könnyűzenei, világzenei és jazz előadók és produkcióik szoros együttműködésének támogatására.



A kitűzött cél megvalósításának érdekében az Ismerős Arcok zenekar “Építsünk hidat…” címmel az erdélyi Transylmania, valamint a felvidéki KOR-ZÁR együttessel közös koncertet Kiskunfélegyházán.   Az eseménynek a 2012-ben az “Év Vidéki Klubja” címet elnyert kiskunfélegyházi ROCKTÁR ad otthont április 23-án, szombaton, amely elkötelezett mind a hazai, mind pedig a határon túli könnyűzenei együttesek és produkciók magyarországi népszerűsítésében.

A folk-rock zenét játszó, 5 zenealbummal büszkélkedő TransylMania együttes, Erdély szívéből Székelyföldről érkezik a közös koncertekre. A Kormorán együttes által felfedezett zenekar, apáink-anyáink tudását hozza magával Hargita hegyei közül, ahol még igazak és őszinték a szavak, valamint múltunk tükörcseppjei villannak a szemünk elé, amikor hallgatjuk a zenéjüket és értjük a dalszövegeik gondolatát.

A Kor-Zár vers éneklö együttes – Vadkerti Imre közreműködésével – immáron 32 éve a halk zenével átitatott költői gondolatokkal, valamint kidolgozott, színes hangszerelésű és vokálokban gazdag akusztikus-folk hangzással ragadja magával a lelkes közönségét, a Kárpát-medence számos magyarlakta településén.

Jegyrendelés:
Április 23., szombat, Kiskunfélegyháza – Rocktár
https://jegy.rock1.hu/ismeros-arcok_kor-zar-es-vadkerti...
                    

Kövessen minket a Facebookon is!