Helyi hírek 2022. május 23. 12:00

Virágos Félegyházáért

Virágos Félegyházáért
12. alkalommal hirdeti meg a Virágos Félegyházáért felhívását Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Csányiné Pap Andrea polgármesterné fővédnökségével.

Jelentkezési feltételek

Aki jelentkezhet: 
magánszemély, közösségek, vállalkozások, vendéglátóhelyek, intézmények (óvodák, általános és középiskolák, kulturális és szociális…), unoka nagymama kertjével – és fordítva. Bárki, aki úgy érzi, hogy szívesen megosztaná szép környezetének élményét másokkal is.

Amivel jelentkezhet: virágoskerttel, konyhakerttel, balkonnal,  ápolt zöldfelülettel, bármilyen kertrészlettel, ötletes, kedves növényalkalmazással…

Jelentkezni május 31-éig lehet a kitöltött jelentkezési lap leadásával a városi könyvtárban, a művelődési központban és a Tourinform Irodában. A jelentkezési lap beszerezhető a fenti helyeken és letölthető az oldalról, illetve a www.psvk.hu honlapról. Kérik, hogy ügyeljenek a pontos kitöltésre!

Értékelés: a szervezők június 7-étől –  egyeztetett időpontban – tekintik meg a kerteket.  A látogatás egyben beszélgetés is, ahol a kert művelése során szerzett tapasztalatok is megoszthatóak. Fontos, hogy a jelentkező bemutassa a kertet, ennek hiányában azt nem tudják értékelni. A felhívás célja, hogy a szerzett tapasztalatok megoszthatók legyenek, így a város környezetkultúrája valóban közkinccsé váljon.

Egy kert minden évszakban szép tud lenni, ezért augusztus 15-éig várják a róluk  készült fotókat. Fotók beküldése nem kötelező, ez csupán segít megismerni a zsűrizés időpontjában nem látható értékeit a kertnek. A beküldött, jól sikerült fotókat összegyűjtik és a későbbiek során  szeretnék azokat valamilyen formában megosztani a város közösségével.
A fotókat – legfeljebb 3-5 db – a [email protected]u e-mail címre küldjék meg. Csak fotókkal nem lehet pályázni!

A díjátadásra és egy közös beszélgetésre várhatólag szeptember 17-én  kerül sor a városi könyvtár belső udvarában.

További információ kérhető Nagy Ágnes városi főkertésztől a +36 20 388 6663-as telefonszámon.

Letölthető dokumentum

Kövessen minket a Facebookon is!