Helyi hírek 2022. április 23. 17:30

Föld napi program a Mezgében

Képgaléria
Föld napi program a Mezgében
A Föld napja alkalmából szerveztek programot a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tangazdaságában. A szervezők célja az volt, hogy a diákok tudatosabban figyeljenek környezetükre, ökolábnyomukra.

Az április 21-én tartott tanításmentes munkanapon a reggeli órákban a diákok és pedagógusaik közösen szemetet szedtek a város több pontján, amiket szelektíven szétválogattak a hulladékudvarba való elszállítás előtt. Gyalog mentek az intézménytől a tangazdaságig, sportversenyeket tartottak, mint például tollaslabda, röplabda, labdarúgás, traktorgumi-gurítás és hömbörgetés, rönkhajítás, de madárijesztő-készítő versenyt is rendeztek.

A Süveges Autósiskola jóvoltából autós, motoros, és traktorszimulátort is kipróbálhattak. A pedagógusok vezetésével műveltségi kvízeket oldottak meg, aszfaltversenyt zsűriztek, kikiáltották a Mezgé séfje-díjat a főzőversenyen. Újraélesztési bemutatón vehettek részt, ahol kipróbálhatták a mellkaskompressziót, megtanulták a stabil oldalfekvés menetét, megismerték az elsősegélynyújtó doboz tartalmát, felhasználási módját, sebellátást gyakoroltak a Vöröskereszt munkatársával. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakembere pedig a hazánkban őshonos kígyókról tartott ismeretterjesztő elődást.

V. B.


Fotó: Fantoly Márton  
                

Kövessen minket a Facebookon is!