Program 2022. április 22. 17:00

Matinékoncert lesz vasárnap a zeneiskolában

Matinékoncert lesz vasárnap a zeneiskolában
Matinékoncertre várja a gyermekes családokat a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar április 24-én, vasárnap 10 órától, az új zeneiskola épületébe.

Borítókép: illusztráció

Tóth László, a zenekar karnagya megkeresésünkre elárulta, hogy ez lesz a negyedik alkalom, hogy tavasszal gyermekeknek szóló koncertet szerveznek. Hozzátette: természetesen nem csak kicsiknek szóló esemény ez, hiszen a tapasztalatok szerint a megjelent szülők is sok esetben nosztalgiával hallgatják saját gyermekkoruk meséinek zenéit. A zene nyelvén találkozhatnak Vízipókkal, Süsüvel, Dr. Bubóval és más, mindenki számára ismerős dallammal.

Tóth László elmondta, hogy nem pusztán koncertre számíthatnak a megjelentek, hiszen hangszerbemutató is a műsor részét képezi, valamint a zeneszámok közötti történetekkel és a darabokról információkkal is szolgálnak a közönségnek. A műsor házigazdája évek óta Lukácsházi Győző tubaművész, zenei ismeretterjesztő, műsorvezető, ám idén egyéb elfoglaltságai miatt nem tud részt venni a koncerten, az ő szerepét az iskola igazgatója, Kis-Fekete Vilmos tölti majd be.

Mint minden évben, most is igyekeznek új darabokat mutatni, magyar mesék mellett szerepet kap Szuper Márió is, valamint felcsendül az Óz, a csodák csodája is.

A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Petőfi-tér 8. szám alatti épületébe szeretettel várják az érdeklődőket. A koncert díjmentesen látogatható.

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!