Helyi hírek 2022. április 22. 13:00

Újra Gépész Nap a PG-ben

Képgaléria
Újra Gépész Nap a PG-ben
Két év kihagyás után ismét megrendezte a Gépész Napot a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

A több évtizedes hagyomány két év kényszerpihenő után április 21-én ismét újjáéledt, így 36. alkalommal telt meg a PG udvara a szabadtűzi ételek illatával, a sportrendezvényeken szurkolók hangjával, látványos bemutatókkal és versenyekkel.

A korábbi években a járvány miatt elmaradt rendezvény nagy űrt hagyott az iskola közösségi életében, a kihagyott időszak miatt pedig három évfolyam diákjai most először vettek részt a programon – mondta el lapunknak Eszes Gergely, a DÖK munkáját segítő oktató, aki a program összefogásáért felelt.

– A Gépész Nap fő programpontja a közös főzés, amelyen az osztályok a szabadtűzön készült ételeiket zsűri előtt is megmérettetik. Emellett sport- és egyéb versenyek, úgymint: kötélhúzás, kamionhúzás, sakk, ping-pong és futballmérkőzések zajlottak, a diákok motorszépségversenyre nevezhették be járműveiket, valamint Sánta Martin öregdiák Trabantja és a Süveges Autósiskola Tesla személyautója is megtekinthető volt. Ezen felül több programmal gondoltunk a virtuális világ rajongóira is.

A rendezvény részeként emlékeztünk meg arról a mintegy százezer magyarról, akiket a második világháborút követően szülőföldjükről, a Felvidékről Magyarországra telepítettek át. Laczkóné dr. Szabó Klára városunk díszpolgára mesélte el személyes élményeit a diákoknak.

Néhány éve már ezen a napon pályaorientációs előadásokat is tartunk, amelyen meghívott előadók mellett öregdiákjaink – idén többek között Csányi József polgármester úr is – saját példán keresztül mutatják be a PG-s életérzést, s hogy az itt tanult szakmával, ismeretekkel hogyan lehetünk sikeresek a mindennapokban.

A várt eseményt az égiek szép idővel koronázták meg, hozzájárulva ezzel a nap sikeréhez, és megszínesítve a dolgos hétköznapokat.

K.G.

Fotó: Messzi-Szabó Gábor P.G., 10.d.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!