Helyi hírek 2014. november 6. 13:35 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Silány termékekkel trükköztek

Silány termékekkel trükköztek
Elfogták és őrizetbe vették a kunszentmiklósi rendőrök azt a párost, akik interneten meghirdetett rossz minőségű termékekkel ejtették tévedésbe a sértetteket.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság eljárást folytat csalás bűntett és rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Endre 34 éves és V. Bernadett 32 éves hódmezővásárhelyi lakos ellen.




A nyomozás során beszerzett adatok szerint a páros 2012 februárjától, különböző internetes oldalakon, új és használt mobil konténerkutakat kínált eladásra, kedvező árral, minőségi tanúsítvánnyal, megnyerő fényképes prezentációval. A gyanúsítottak rövid határidővel vállalták a kiszállítást, előre meghatározott összeg kifizetése fejében.

A beszerzett információk alapján kiderült, hogy az eladók nem rendelkeznek a tartályok tervezéséhez, létesítéséhez, vizsgálatához és szervizeléséhez szükséges hatósági engedéllyel. A terheltek tudomással bírtak arról is, hogy a szerződésben vállalt szállítási határidőt nem tudják betartani, illetve az általuk forgalomba hozott termékek nem rendelkeznek a hirdetésekben szereplő minőséggel és műszaki adottságokkal sem.

A megalapozott gyanú szerint a pár célja az volt, hogy a vevők a berendezések vételárát minél hamarabb kifizessék, a rossz minőségű áruk tényleges és eladási ára közötti jelentős különbözetet pedig saját megélhetésükre fordítsák. Miután a sértettek szembesültek a megvásárolt konténerkutak silányságával, hiába kérték a termék kicserélését, megjavítását, vagy a vételárat, a gyanúsítottak nem teljesítették a szerződésben vállalt kötelezettségüket.

B. Endrét és V. Bernadettet gyanúsítottként hallgatták ki a kunszentmiklósi nyomozók. A rendőrök kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
 

Kövessen minket a Facebookon is!