Helyi hírek 2022. április 23. 14:00

Palacsintafogyasztással jótékonykodhatunk

Palacsintafogyasztással jótékonykodhatunk
Első jótékonysági palacsintafesztiválra készül a Vasutas Motoros Egyesület május 14-én, szombaton.

Lovas Róbert főszervező elárulta, hogy az a megdönthetetlen igazság hívta életre ezt a fesztivált, hogy a palacsintát mindenki szereti. Mindezek mellett fontos volt számukra, hogy az esemény jótékony célt szolgáljon, így ebben, a finomságokkal teli rendezvényben látták a megoldást. Úgy véli, ha sok palacsintát szerető ember összegyűlik, komolyabb összeggel is hozzá tudnak járulni segítségre szoruló emberek életének jobbá tételéhez.

A fesztivál május 14-én, szombaton a Kossuth iskola udvarán lesz, ahol a megjelent vendégek azzal tudnak a jótékonykodni, ha minél több palacsintát fogyasztanak. A folyamatos ellátásról több csapat is gondoskodik, akik a sütést vállalták a nap folyamán. Lovas Róbert elmondta, hogy nagyon jó fogadtatásban részesült az ötletük a csapatok és a bevont vállalkozók körében is.



Az alapanyagokat hiánytalanul felajánlásoknak köszönhetik: a Júlia-Malom Kft. liszttel, a Félegyházi Tej Kft. tejjel, a Maspex Kft kakaóporral, a Busa Kft. lekvárral, az NT Kft. étolajjal és a Dél 100 Kft. nagyon sok tárgyi felajánlásával segíti a rendezvényt. A szervező elmondta, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ és természetesen a Kossuth iskola is a főtámogatók között van.

Terveik szerint déltől lesz kapunyitás a fesztivál napján. A csapatok természetesen már korábban megérkeznek és elkezdik a sütést, hogy a nyitásra már kellő mennyiségű palacsinta álljon rendelkezésre. Bízik benne, hogy minél többen ellátogatnak hozzájuk, és hogy ennek a jótékonysági eseménynek a következő években folytatása is lehet.

A rendezvényen összegyűlt összeget a sütő csapatok az általuk kiválasztott magánszemélynek, szervezetnek ajánlják fel a fesztivál napján. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!