Program 2022. május 6. 14:00

Kultúrsarok – A tavasz virágai

Kultúrsarok – A tavasz virágai
Május 7-én, szombaton 8 és 12 óra között tartják meg Kiskunfélegyháza egyik legjelentősebb tavaszi rendezvényét, a Tavaszi virágünnepet a Petőfi-téren.



Mára már hagyománnyá vált, hogy a tavasz éltető erejét és annak szépségét egy hétvégi nap keretében közösen ünnepeljük. A Tavaszi virágünnep ugyanis nagy utat tett meg a Kiskun Múzeum belső udvarában tartott virágkiállítástól a mai ismert formájáig, mely a Petőfi-tér központi helyszíne folytán már megkerülhetetlen a helyi lakosok számára. A rendezvény az évek folyamán sokszínű kulturális programokkal is kiegészült, ahol Kiskunfélegyháza közösségei mutathatják be magukat és műsorszámaikat.



A virágünnep 8 órakor kezdődik, amikor elindul a dísznövények, virágkertészeti és kézműves termékek bemutatója és vására. Itt az érdeklődők megcsodálhatják a tavasz legszebb növényeit, megismerkedhetnek olyan helyi termelőkkel és kézművesekkel, akik meghatározó szerepet töltenek be a környék életében. A délelőtt folyamán műsorral készül a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, a Félegyházi Népdalkör, a Citera Duó, a Barátság Énekkar és a Silver Step Táncstúdió. A táncos-zenés műsorok mellett a városi könyvtár és a művelődési központ Petőfi Klubjának összefogásában „Petőfi-sarok” néven irodalmi felolvasásokkal és könyvvásárral várják az érdeklődőket. A művészet iránt érdeklődők pedig kipróbálhatják magukat a Holló László Képzőművész Kör szabadtéri alkotóműhelyében és megtekinthetik a Wesel Hugó fotókör alkalmi kiállítását a Hattyúház árkádja alatt.



A Tavaszi virágünnep programjaira mindenkit szeretettel várnak, ahol a délelőtt folyamán mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló programot, hogy együtt, jó hangulatban tudjuk megünnepelni a tavasz szépségeit.

            

Kövessen minket a Facebookon is!