Helyi hírek 2022. április 27. 12:00

eTwinning a József Attila Iskolában – 1. rész

eTwinning a József Attila Iskolában – 1. rész
Ebben a tanévben is folytatódott az eTwinning projektekben való részvétel a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, Szana Andrea tanárnő vezetésével. Ebben a programban európai iskolák diákcsoportjai dolgoznak együtt egy közös felületen, ahol közös, különböző témákban létrehozott projektekben fejlesztik angol nyelvi készségeiket és egyéb képességeiket.



Idei első projektjük a Carpe Diem (Élj a mának!) nevet viselte, amelyben a hetedik osztályos angol nyelvet tanuló diákok egy csoportja tevékenykedett. Öt ország (Görögország, Törökország, Jordánia, Lengyelország és Magyarország) 16 diákcsoportja vett részt benne partnerként. Témaként azok a különleges napok, világnapok szerepeltek, amelyek nem tartoznak a hagyományos ünnepeink közé. Ilyenek voltak a mosoly világnapja, a pötty nemzetközi napja, képeslapkészítő világnap, a szendvics világnapja, a köszönj mindenkinek nap, a színek világnapja, a ronda pulóverek napja, a viselj kalapot világnap, a váltsd valóra álmaidat nap, a víz világnapja – és ez még nem a teljes lista.

Szinte minden eTwinning projektnek része az Európai Nyelvek Napja szeptemberben és a Biztonságos Internet Napja februárban.



A gyerekek saját csoportjukban és más nemzetek diákjaival együtt, vegyes csoportokban is dolgoztak. Változatos feladatokat végeztek szeptembertől áprilisig. Logót készítettek, jellemzéseket írtak, videókat néztek, közös felületeken közös produktumokat hoztak létre – e-magazint, e-könyvet, képeslapokat és egyéb gyűjteményeket. Új Web 2.0 alkalmazásokkal ismerkedtek meg és online találkozókon vettek részt, ahol alkalmuk nyílt élőben használni az angol nyelvet.

A József Attila Iskola diákjai további négy eTwinning projektben voltak érintettek a tanév során. Ezekről rövid sorozatban fogunk beszámolni a következőkben.

                        

Kövessen minket a Facebookon is!