Helyi hírek 2022. április 26. 16:00

Gála a Piramisban

Gála a Piramisban
Gálát rendezett a Victoria Fitness SE kiskunfélegyházi Piramis Dance csoportja április 23-án, szombaton. A gála helyszíne a Piramis épülete volt, amit 1 éve használ László Csabának köszönhetően az egyesület.



A megnyitón Kádas Kálmán vezetőedző elmondta, hogy nagyon hálás azért, hogy egy éve edzhetnek ezen a helyen, és hogy az eltelt időben ilyen jó közösség alakult ki itt. Hozzátette: 40 fővel dolgoznak most és bízik benne, hogy ez a létszám idővel tovább növekszik. Egyesületük megtalálható több településen is: Szentes, Tiszaalpár, Csongrád mellett már Kiskunfélegyházán is.  A hétvégi gála egy hagyomány első rendezvénye szeretne lenni, hiszen az eredményeik alapján van mit ünnepelni. Két hét múlva Zágrábba mennek versenyre, amit – ha minden a terv szerint alakul – Európa-bajnokság és világbajnokság követhet ebben az évben. Az eseményt egy bemutatkozónak szánták, ahol a legkisebbektől kezdve a legjobbakig mindenki megmutathatja magát és ahol az akrobatikus látványtánc sportággal ismerkedhetnek a megjelentek. A nap meglepetése az anya-lánya táncos produkció volt, ami hatalmas sikert aratott a nézők és a résztvevők körében.



Ez a műfaj Magyarországon főleg a lányok sportja, ami ötvözi torna, az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc elemeit is. Kiskunfélegyházán 4 éve választható ez a fajta mozgásforma. A kezdetekkor a Waldorf iskolában tartották az edzéseket, ma már a Piramis épületben várják az érdeklődőket, a város szélén. Kádas Kálmán elárulta, hogy nagyon változatos edzéseket folytatnak, az elemek megtanulása nem egyszerű, mindezek ellenére a lányok nagyon szeretik, hiszen izgalmas koreográfia alakul ki a végére. Ezt a sportot 6 éves kortól ajánlja, az edzéseken akrobatikai elemeket tanulnak, amihez már egyfajta erőnlét és fegyelem is szükséges. Hozzátette: sem felső korhatár, sem kizáró tényező nincsen, ha valaki szeretne eljönni edzésekre. Egyetlen dolog a fontos: a mozgás szeretete.

További információt kérhetnek a Facebookon, telefonon, Kádas Kálmán vezetőedzőtől a 06-30/2249128 telefonszámon vagy személyesen a Piramisban kedden, szerdán és pénteken, fél 4-től negyed 7-ig.

Z. A.

             

Kövessen minket a Facebookon is!