Helyi hírek 2022. április 27. 10:00

Üléseztek a képviselő-testület bizottságai

Képgaléria
Üléseztek a képviselő-testület bizottságai
Üléseztek a képviselő-testület bizottságai. A városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági ügyekkel foglalkozó grémiumok tagjai április 26-án ültek össze a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák az április 28-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

A művelődési és szociális bizottság kilenc napirendi pontot tárgyalt, amiknek többsége támogatási kérelmekről és a diáksport patronálásról szólt. Dr. Ónodi Izabella, a bizottság elnöke kiemelte a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület beadványát, amelyben a Dél-Alföld településein megrendezett Sólyompróba cím alatt zajló tradicionális íjászverseny szervezéséhez folyamodnak anyagi támogatáshoz. Ezt a bizottság el is fogadta.

A jogi bizottság hat napirendi pontot tárgyalt, ezek közül dr. Réczi László, a bizottság elnöke az alábbiakat emelte ki:  Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának 2021. évi zárszámadási rendeletének megalkotására, a 2022. évi költségvetési rendeletének módosítására, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Alapító okiratának módosítására, valamint a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító okiratának módosítására vonatkozóan születtek döntések.

Bense Zoltán, a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság ülésén a legfontosabb témának a Molnártelepi összekötő út fejlesztéséhez kapcsolódó közműkiváltás megvalósítását gondolta. A jövőbeni kivitelezés nemcsak az ipari tevékenységet folytató cégeket érinti, hanem a lakosságot is. Jelen állapotában nem alkalmas az út teher- és személygépkocsi használatra. A gyalogos és kerékpáros közlekedés pedig kifejezetten veszélyes. Ezen a területen hivatalosan nincs járda, sem kerékpárút, pedig sokan használják a mindennapi ügyeik intézésére, például az ipari iskola tanulói, akik a gyakorlati helyükre erre járnak.

Gyenes Attila és gazdasági bizottság további tagjai szintén támogatták a Molnártelepi összekötő út fejlesztéséhez kapcsolódó közműkiváltás megvalósítását.

V. B.
           

Kövessen minket a Facebookon is!