Helyi hírek 2022. április 29. 11:15

A Molnártelepi összekötő út fejlesztéséről is tárgyalt a képviselő-testület

Képgaléria
A Molnártelepi összekötő út fejlesztéséről is tárgyalt a képviselő-testület
Április 28-án, csütörtökön tartotta soron következő ülését a félegyházi képviselő-testület, amikor 18 napirendi pontot vitattak meg a városatyák.

Határozat született egyebek mellett a Települési önkormányzatok rendkívüli támogatása elnevezésű pályázat benyújtása tárgyában, a 2021-ben végrehajtott belső ellenőrzésekről készült éves összefoglaló ellenőrzés jelentés elfogadásáról, a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények múlt évi tevékenységéről.

A Molnártelepi összekötő út fejlesztéséhez kapcsolódó közműkiváltásról született előterjesztés szerint az önkormányzat egyik fő fejlesztési feladata továbbra is, hogy a Molnártelepi összekötő út közlekedési problémáival foglalkozzon, hiszen a jelenlegi helyzet nem tartható, feltétlenül beavatkozást igényel. Az út jelenlegi műszaki állapota, áteresztő képessége nem alkalmas a jelentős teher- és személygépkocsi, valamint a gyalogos és kerékpáros forgalom lebonyolítására. Az alapvető problémát a meglévő 4728/2 hrsz.-ú közút szélessége, leromlott állapota, valamint a rendelkezésre álló szelvény szélessége okozza, hiszen az út jelenlegi adottságok miatt nem bővíthető.

A megnövekedett forgalomra alkalmas út kialakítására az a lehetőség nyílik, hogy a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Államvasutak Zrt. vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanok az önkormányzat ingyenes tulajdonába kerüljenek. Az ügylet végrehajtása folyamatban van az érintettek bevonásával, ami azonban hosszadalmas folyamat.

A fejlesztés TOP Plusz pályázati forrás igénybevételével valósulhat meg, a projekt tervezett költsége 1,2 milliárd forint nagyságrendű. A pontos projektméretet és műszaki tartalmat (Izsáki út – Majsai út közötti teljes szakasz, illetve Izsáki út és Molnártelepi bekötőút közötti szakasz) a tervezést követő döntés során határozzák meg. A képviselő-testület most a tervezési munkák elvégzéséhez és a távközlési kábel kiváltásához szükséges forrás biztosításáról döntött a 2022. évi költségvetési rendelet általános tartalék terhére.
               

Kövessen minket a Facebookon is!