Helyi hírek 2022. május 1. 09:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Húsvét 3. vasárnapja – 2022. május 1.

1. Hétfőn Szent Atanáz püspök és egyháztanító emléknapja, kedden pedig Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Jövő vasárnap, május 8-án, a ½ 11-es szentmise keretében lesz a templomban az elsőáldozás. Szeretettel kérik a híveket, imádkozzanak az elsőáldozókért, hogy a szentségi Jézussal való találkozás valóban életre szóló, örömteli elkötelezettséget jelenthessen számukra.

5. Májusban – hétfő kivételével
minden nap este ½ 6-kor elimádkozzák a lorettói litániát a templomban. Kérik, hogy vegyenek részt minél többen ezeken az ájtatosságokon, hogy közösen kérjék a mennyei édesanya pártfogását és közbenjárását az egyházért, a családokért és önmagukért is.

6. Szerdán este 6 órakor, a litánia után, képviselő-testületi gyűlés lesz a Közösségi Házban. Szeretettel kérik az egyházközség képviselőit, hogy lehetőség szerint tegyék szabaddá magukat erre az alkalomra.

7.
Május 14-én, szombaton közös majálist szervez a két plébánia a városi Parkerdő kistisztásán, délelőtt 9 órától. Családokat, gyerekeket, felnőtteket és időseket is egyaránt várnak az izgalmas és érdekes programokra. Ingyenes ebédet is kínálnak, de evőeszközt, tányért, poharat és innivalót mindenki vigyen magával. Az ebéd szervezése miatt május 10-éig kérik, hogy akik részt kívánnak venni az eseményen, regisztráljanak a plébánián vagy a sekrestyében.

8. Hálásan köszönik a kárpátaljai és az ukrajnai menekültek részére felajánlott adományokat. A gyűjtést továbbra is folytatják, száraz, tartós élelmiszert, olajat, kristálycukrot, tartós tejet, tésztát, tisztálkodási szereket, 4-es, 5-ös méretű pelenkát, női dolgokat fogadnak, valamint a templomban a kijelölt perselybe pénzt is elfogadnak.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Kövessen minket a Facebookon is!