Helyi hírek 2022. április 30. 18:50

Verőfényes napsütésben ballagtak el a Mezgé végzősei

Képgaléria
Verőfényes napsütésben ballagtak el a Mezgé végzősei
Szinte az időjárás is hozzásegített az ünnepi hangulathoz április 30-án, délelőtt, a Déli Agrárszakképzési Centrum – Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzőseinek ballagási ceremóniáján.

Rózsa Pál, az intézmény igazgatója elsőként Simonné Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatójának szavait tolmácsolta a ballagóknak, majd beszédében hangsúlyozta, hogy az életben az akadályokat fogadni kell, úgy, ahogyan az iskolában már minden diák bizonyította, hogy képes rá. Emlékeztetett rá, hogy minden őrzi innentől kezdve a végzősök mezgés létét, azt kívánta, hogy ugyanez maradjon meg a diákok emlékezetében is.

–  Bármikor, bárhol tudunk segíteni, csak forduljatok hozzánk bizalommal. Ezt az iskolát a diákok szeretete, munkája, sikerei és a felnőttek elkötelezettsége tette jó nevű, elismert, népszerű iskolává, sőt büszkén mondhatom, hogy a régió vagy akár az ország legszínvonalasabb, legismertebb agrárszakképző intézményévé. Köszönöm, hogy szerettétek és segítettétek az iskolát, köszönöm a reggeli vidám köszönéseket, a rendezvényeken nyújtott segítségeteket, a tanüzemekben nyújtott munkátokat, az iskola hírnevéért bizonyított szorgalmatokat, és tehetségeteket – mondta az igazgató.

Az ünnepség folytatásában emlékérmet és jutalomkönyvet kaptak az országos szakmai versenyeken kiemelkedő helyezéseket elért tanulók, teljesítményükért:

Húsipari termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)
Somodi Zoltán – 9. hely, Balogh Bálint – 7. hely, Tisóczki Tamás – (első 3 helyezett között, a jelenleg zajló Szakma Sztár Fesztiválon dől el, hogy hányadik helyezett lett)

Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)
Kolompár Szonja – 11. hely, Miholics Rita – 7.hely (+legjobb szóbeli)

Pék Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)
Juhász Tamás – 7. hely

Gazda Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)
Szabó Fanni – 4. hely (+legjobb szóbeli)

Ágazati Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye (élelmiszeripari ismeretek) (ÁSZÉV)
Gulyás Kamilla Dorottya – 1. hely, Szécsényi János – 4. hely, Bacsó Panna Szófia – 7. hely

Élelmiszeripari technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)
Jagodics Evelin – 2. hely (+különdíj), Szabó Imre – 6. hely, Fehér Eszter – 8. hely, Kovács Tamara – 9. hely, Fábián Eszter – 10. hely, Mészáros Marcell – 11. hely

Mezőgazdasági technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)
Süveges Sándor– 7. hely (+ legjobb kertészeti gyakorlati versenyfeladat), Turucz Tamás – 14. hely

Guba Sándor Emlékverseny (Kaposvár)
Ladányi Hanka – 3. hely, Boda Csilla – különdíj, Bathó Zoltán – különdíj

Csapó Dániel Emlékverseny (Szekszárd)
Mészáros Marcell – 3. hely, Dobos Viktória – legjobb írásbeli, Jagodics Evelin – verseny különdíja, Fábián Eszter – különdíj témaválasztásért, Kovács Tamara – különdíj témaválasztásért, Nagy-Pál Evelin – Tolnatej különdíj, Szabó Imre – szekció különdíj

Pék Hagyományőrző Verseny
Miholics Rita- ezüstérem, Kolompár Szonja- ezüstérem, Kis Kitti- pozsonyi kifli készítő kategória - aranyérem (+ különdíj a „tökéletesen megtervezett munkájáért”)

Végezetül diáktársak búcsúztak a végzősöktől, majd a tarisznyák és virágok átadása következett.

Z. A.

Kövessen minket a Facebookon is!