Helyi hírek 2022. május 2. 10:00

Közgés fiatal Magyarország legjobb logisztikai technikusai között

Közgés fiatal Magyarország legjobb logisztikai technikusai között
Hála istennek, minden, minket körülvevő bizonytalanság ellenére is folyamatosan fejlődik Félegyháza gazdasága, egyre másra épülnek-bővülnek városunkban és szűkebb környezetében a helyi ipar régi és új csillagai. De az épület, a gyártósor és az alapanyag nem sokat ér azt ezeket termelési és ellátási, értékesítési láncba szervezni képes emberi elme nélkül.

Mi közgések, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen fiatal szakembereket, jövendő logisztikai technikusokat és mérnököket nevelünk. Ők azok, akik miatt Félegyháza évtizedek múlva is pezsgő, virágzó gazdaságú és kultúrájú középvárosa lesz hazánknak.

A csillag hasonlat nem volt véletlen: egy nagy kiállítás-sorozattal most zárult a „Szakma Sztár” sorozat Budapesten, a szakmát tanuló középiskolás diákok tanulmányi versenyek sorával egybekötött hatalmas fesztiválja. Ezen a versenyen a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumot is képviselte egy feltörekvő „csillag”, Görög Krisztián, a városunkban népszerű Remedy együttes dobosa, iskolánk 2/14/Lr osztályos tanulója.

Krisztián a logisztikai technikusok Szakma Kiváló Tanulója Versenyében megyénkből első helyezettként került az országos döntőbe. A döntőre a TESCO budaörsi központjában került sor és korántsem csak iskolai szintű tudást kértek a zsűriben ülő bírák, Magyarország legnagyobb logisztikai vállalkozásainak vezetői és az egyetemek logisztikai képzéseinek tanárai. Komplex vállalatirányítási képességeket, nagyon komoly tervezési – szervezési ismereteket, áruismeretet, nemzetközi környezetben is használható tudást követeltek a versenyben résztvevőktől. Folyamatosan érezhető volt, ők itt nem egyszerűen versenyzőket látnak, hanem jövendő kollégákat, vezetőtársakat keresnek.

Krisztián remekül állta a sarat, végül Magyarország 8. legjobb logisztikusaként három vizsgatárgyból is felmentést szerzett a hamarosan kezdődő technikusi vizsgára.

Köszönjük szépen a kiváló teljesítményt, nagyon büszkék vagyunk a rád! Megérte a tanulás, a küzdeni tudás és a kitartás, az elmúlt években a 24 órás logisztikai versenyeken szerzett tapasztalat, felértél a csúcsra.

Köszönjük a Krisztiánt felkészítő kollégáknak: örökös mentorának, Tóthné Mezei Máriának, valamint Franciáné Óbester Erzsébetnek, Herczeg Emesének, Kurucz Editnek és Varjaskériné Solymosi Zsuzsannának a minőségi, gondos, mindenre odafigyelő felkészítést. Jó csapat nélkül nincs tartós siker. Egy ilyen versenyeredmény figyelemfelhívás is egyben: ezek vagyunk, ilyet tudunk.

Szeretettel várunk minden környékbeli vállalkozást, legyenek partnereink a jövő logisztikusainak képzésében, ahogy hívunk és várunk minden fiatalt, aki kereskedelmi webáruházi technikusként, kereskedelmi logisztikusként vagy logisztikai technikusként képzeli el jövőjét.

A Közgé mindenkit vár, aki tanulni, érvényesülni akar és ezért küzdeni, vállalkozni is mer. Jöjjenek közénk, ismerjenek meg minket, legyenek tagjai folyton bővülő közösségünknek!

Bánki Horváth Mihály
igazgatóhelyettes

             

Kövessen minket a Facebookon is!