Sport 2022. május 17. 16:00

I. Félegyházi Darts Kihívás Napja

I. Félegyházi Darts Kihívás Napja
24 órás versenyt rendez május 25-én, szerdán a Félegyházi Darts Sport Egyesület a nemzetközi Kihívás Napja (Challenge Day) alkalmából. Az I. Félegyházi Darts Kihívás Napja egy olyan esemény, ahol a darts sportot kedvelő érdeklődőknek lehetőségük lesz egy teljes napon keresztül ezt a kihívásokkal teli sportot űzni.

A Bajcsy-Zsilinszky utca 49. szám alatti klubhelyiséget május 25-én, szerdán éjfélkor nyitják meg és szeretettel várnak mindenkit, aktív és kezdő dartsosokat egyaránt. Az sem baj, ha valaki még soha nem dobott el egyetlen dartsnyilat sem, vagy, ha nincs felszerelése, a helyszínen mindenre lesz megoldás. Segítenek a kezdőknek az alapokban, bemutatják a dartsfelszereléseket, ha kell, kölcsönöznek nyilat erre az alkalomra.

A nap folyamán a hangsúly a sportoláson van, ezért bárki játszhat bárkivel, a lényeg, hogy minimum 15 percig tartson egy mérkőzés. Ezek eredményeit folyamatosan rögzítik, illetve a sportolással töltött negyedórákat is számolják: a legtöbb 180-at, a legmagasabb 100+-os kiszállót dobó játékosok nevét megemlítik az eseményt értékelő összefoglalóban. Bármilyen játéknemet lehet játszani, 501DO, 501DIDO, Sanghai, Crickett, Thriller, stb...


A sportághoz kapcsolódó hír:
Az angol Phil Taylor, 16-szoros világbajnok is indul a május 17-i budapesti Hungarian Darts Show-n
Fotó: AFP


A rendezvény mindenkinek ingyenes, a nap folyamán harapnivalót (zsíros kenyér hagymával), ropogtatnivalót és innivalót (ásványvizet, üdítőt), kávét is kínálnak, hogy ne kelljen hosszú időre abbahagyni a játékot. Kérnek mindenkit, hogy kerüljék az alkoholfogyasztást, a rendezvény elsősorban a sportról, a dartsról és a fairplayről szóljon, ezt elfogadva játszanak. 

A klubhelyiségben 7 dartstábla van, a férőhelyek száma korlátozott, nagyjából 30-32-en tudnak egyszerre játszani. Aki szeretne a versenyen részt venni, megteheti a Félegyházi Darts Sport Egyesület Facebook-oldalán hozzászólásban, jelezve, hogy hány fővel, a nap melyik szakaszában menne.

Amennyiben esős idő lesz, a klubhelyiség tisztaságának megóvása érdekében kérik, hogy mindenki vigyen váltócipőt. 
                    

Kövessen minket a Facebookon is!