Helyi hírek 2022. május 6. 10:00

eTwinning a József Attila iskolában – 2. rész

eTwinning a József Attila iskolában – 2. rész
Sorrendben a második projektben Szana Andrea tanárnő negyedikes csoportjának tagjai vettek részt. Ezúttal 42 ország diákcsoportjai kapcsolódtak be a feladatok elvégzésébe, többek között Romániából, Törökországból, Spanyolországból, Olaszországból, Tunéziából, Jordániából és Görögországból. A partnerek nagy létszáma miatt a megszokottnál is jobban kellett ügyelni a határidőkre és a feladatok pontos megoldására.



Minden tevékenységük középpontjában a víz állt. Nem véletlen, hiszen ebben a tanévben nagyon sok európai oktatási projekt központi témája volt a víz, a vízszennyezés csökkentése, vizeink védelme. A gyerekek többször dolgoztak vegyes, nemzetközi csoportokban. Tevékenységeik között szerepelt avatárok készítése, logó- és plakátkészítés, űrlapok kitöltése, vízcsepp-plüssfigurák készítése.



Tanulmányozták a víz előfordulásának helyeit, a víz felhasználásának lehetőségeit, vízi élőlényeket és vízi sportokat. Megtapasztalták a víz és a képzőművészet kapcsolatát, közös puzzle kép készült, amelynek két-három darabját készítette egy-egy gyermekcsoport. Közös, nemzetközi történet született egy életre kelt vízcsepp kalandjairól.



Alsó tagozatosoknak először kínálkozott ilyen alkalom az iskolában. Az eTwinning projekteknek fontos eleme a Web 2.0 alkalmazások használata. Meglepetésre – vagy talán nem is – a gyerekek villámgyorsan sajátították el a tudnivalókat a leggyakrabban előforduló alkalmazásokkal kapcsolatban. Természetesen, online találkozókon is részt vettek a gyerekek, a víz világnapját egy közös, online találkozón ünnepelték játékos feladatokkal. A diákok nagy élvezettel próbálgatták szóbeli képességeiket. A projekttevékenységek szorosan kapcsolódtak a természetismeret és a digitális kultúra tantárgyakhoz.
             

Kövessen minket a Facebookon is!