Helyi hírek 2022. május 5. 12:00

Csáki Dóra az Alföld legjobb tanulója

Csáki Dóra az Alföld legjobb tanulója
Országos 8. helyezést ért el a Közgé diákja az ÁSZÉV Közgazdasági ismeretek verseny döntőjében.

Versenyre menni annyi, mint mérlegre tenni saját képességeinket, letesztelni mit ért a temérdek iskolai munkaóra és a tanulással töltött idő. Iskolánk minden évben szép számmal nevezi legrátermettebb, legtehetségesebb diákjait az ÁSZÉV-re. (Ágazati és ágazaton belüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum számos alkalommal bizonyította már, hogy a szakmai tudás igenis mindennél jobb befektetés.

Csáki Dóra 12/B osztályos közgazdaság ágazatos tanuló közgés évei alatt mindvégig kiváló teljesítményt nyújtott. Szorgalma, tehetsége, iskolánk és a szakma iránti végtelen elkötelezettsége meghozta eredményét. A Magyarország valamennyi közgazdasági ismereteket tanító középiskoláját felvonultató versenyben (az összes tantárgy közül az egyik legnépesebb mezőnyben) bejutott a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikumában megrendezett országos döntőbe. Itt már szóbeli versenyen kellett számot adnia tudásáról április 7-én. Dóra így a megmérettetésen az egész Alföld legjobb eredményt elérő tanulója lett.

Kiváló teljesítményét, szorgalmát és tehetségét dicséri, hogy az írásbeli elődöntő harmadik helyezése után az április 13-i eredményhirdetésen az országos nyolcadik helyezést érte el. A kiváló teljesítmény nemcsak középiskolai siker, hanem értékes többletpontokat jelent a felsőoktatási felvételi eljárásban is.

Gálfi Zsolt szaktanár
               

Kövessen minket a Facebookon is!