Helyi hírek 2022. május 5. 10:00

Diákönkormányzati beszámoló

Diákönkormányzati beszámoló
A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium Diákönkormányzata is bekapcsolódott az intézmény elmúlt időszakában megtartott eseményeihez.



Április 22-én a Föld napját ünnepeltük. Pedagógusaink minden tanórára vittek a tanulóknak a témakörhöz kapcsolódó érdekességeket. Ezen felül szuper előadást hallgathattunk a városi könyvtárban és a szennyvíztisztító telep működését is megnézhettük. Mindkét program kapcsolódott a „Fenntarthatósági témahetünkhöz” is. A diákönkormányzat szervezésében aznap délelőtt egy magas kőrisfát ültettünk az iskola előkertjében, egyeztetve a helyszínt a városi főkertész asszonnyal.



Bár az állatok világnapja nem ezen a napon volt, szintén péntekre megszerveztünk egy jótékonysági bált a Kiskunfélegyházi Cicamentők megsegítésére. Fantasztikus összefogással, fergeteges hangulatot kovácsoltunk délután 6 órától este 10 óráig, ahol nemcsak tánc, fotósarok és büfé várta iskolánk fiataljait, hanem különböző kártya- és egyéb játéklehetőségek is.
A DÖK nevében Novák Dorka, Szálas Jessica és Jellinek Levente örömmel adta át adományunkat, a több, mint 117.000 forintot a cicamentőknek, akik meghatódva és boldogan fogadták az összeget.

Ahhoz, hogy a nap ilyen sikeresen záruljon, sok támogatást kaptunk. Köszönettel tartozunk egyrészt a szülői közösségnek, amiért anyagi támogatást nyújtott az est színesítéséhez és a kellékek megvásárlásához. Továbbá köszönjük diáktársaink lelkes és lelkiismeretes csapatmunkáját, valamint az igazgatónőnek, Zsuzsa néninek, hogy ötleteink kivitelezését mindenben támogatta.

Sokszor kaptunk dicséretet is tőle. A DÖK csoportba pl. a következőket írta:
„Picikéim! Végtelenül büszke vagyok rátok és hálámat fejezem ki a tegnapi programokért és rendezvényért. Csodálatos volt az az összhang, összefogás, amivel, amiben dolgoztatok. Kiemelten köszönöm Levi és Jessi munkáját, de természetesen mindenkiét, aki részt vállalt a siker érdekében! Szuperek vagytok! KÖSZÖNÖM! ❤️



A cicamenhelyen járva pedig mindannyiunkban még inkább megfogalmazódott: fogadj örökbe, ne vásárolj, felelősen tarts állatot, ne szaporíts!

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium Diákönkormányzata nevében:

Jellinek Levente elnök és Szálas Jessica Alisia diákönkormányzati tag
         

Kövessen minket a Facebookon is!