Helyi hírek 2022. május 6. 12:00

Félegyházán kávézott Petőfi

Félegyházán kávézott Petőfi
Félegyházán járt Petőfi Sándor. S ha már meglátogatta a várost, amely oly nagy becsben tartja emlékét és munkásságát, megkóstolta a róla elnevezett, arcképét kakaóval tejhabra festő kávét is, az Anno Kávéházban.

Mint arról korábban már beszámoltunk, itt – a Petőfi Emlékév tiszteletére – többféle, a költővel kapcsolatba hozható kávét kreáltak és vettek fel az itallapra. Így a „tejfölös” – vagyis a forralt tej fölével fehérített – és a fűszeres mokkakávét, továbbá egy Petőfi nevét viselő capuccinót, aminek sajátossága a tetején álló habra fahéjból, vagy kakaóból mintázott Petőfi-arckép. A kávékölteményeket Dobos Zsuzsanna keramikusművész által készített egyedi csészében szolgálják fel.



Így történt ez akkor is, amikor maga Petőfi Sándor lépett be az Anno Kávéház ajtaján, és helyet foglalva a róla elnevezett kávét rendelte. A Petőfi 200 eseménysorozat kapcsán Bánföldi Szilárd színművész személyesíti meg a költőóriást a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat felkérésére, hogy – verselve, közösségi oldalakon posztolva, szelfizve, rendezvényeken feltűnve… – kihez-kihez a saját „nyelvén” szóljon.  

A kezdeményezés sikere minden várakozást meghaladó. A TikTok nevű videómegosztó közösségi hálózatban például – amely főleg a tinédzser korosztály körében népszerű – Petőfi alig két hónapos jelenléte során már csaknem 15 ezer követőt szerzett.

T. T.

         

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek