Helyi hírek 2022. május 6. 15:00

Bemutatkoznak a művészeti iskola növendékei

Képgaléria
Bemutatkoznak a művészeti iskola növendékei
Szavak és képek címmel kiállítás nyílt a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola fotó-videó, grafika és kerámiaszakos növendékeinek munkáiból május 5-én, a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A kiállítást Kis-Fekete Vilmos, az intézmény igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy a kiskunfélegyházi intézményrendszerű zeneoktatás több mint 50 évre nyúlik vissza, nagyjából egy évtizede pedig megjelentek a társművészetek az iskola oktatási palettáján. Ilyen a képzőművészet is, amelynek ez évi gyümölcseit mától mindenki szemügyre veheti a kiállításon.  

A kerámia és grafika tanszakon Mucsi Mercédesznek, a fotó-videó tanszakon Kőházi Gergelynek köszönte meg egész éves munkáját az igazgató. Kis-Fekete Vilmos elmondta, hogy az iskolában az alapozás a legfontosabb, hogy megismerkedjenek a növendékek az alapvető vizuális ábrázolási technikákkal. Ezekre a technikákra aztán tovább lehet építeni lehetővé téve a későbbiekben, hogy saját gondolataikat irányítás nélkül kézzel foghatóvá vagy szemmel láthatóvá tegyék, olyan módon, ahogyan csak ők és az ő személyiségük érzékel a világból.

Hozzátette: külön öröm számára, hogy a képzőművészet-tanszakon nem kizárólag gyermekek, hanem felnőtt növendék is jelen van, így fordulhat elő, hogy a nagymama és az unoka is ugyanazt az órát látogatja. A művészet és a vele való foglalkozás abszolút kortalan – ezt bizonyítja ez a történet is.

A megnyitón rövid műsorral közreműködtek az iskola vonós és színjátékszakos növendékei, felkészítő tanáraik Szeriné Bíró Ágnes és Répa Mónika.

Z. A.

                

Kövessen minket a Facebookon is!